Почетна / Фудбал / Супер лига

Смиљанић: Дејан Станковић ми саветовао да се вратим у Партизан!

Милан Смиљанић по продужетку сарадње са Партизаном открива да планира још две титуле
ФОТО: В. Влајић

Милан Смиљанић, партизановац „пар екселанс”, у Журналовој рубрици 10х10, елоквентних, ваншаблонских одговора, расположен да отвори душу и подели најтананија осећања, критички се осврне на прошлост и премијерно, после продужетка уговора, проговори о глади за новим трофејима у црно-белом дресу, са акцентом и на двојицу великих пријатеља – Слободана Рајковића, на (вечитој) раскрници на Аутокоманди и – Дејана Станковића, шефа струке Црвене звезде пре годину и по са, гле чуда, саветом: „Врати се у Хумску”.

Јесу ли ове припреме наговештај да ћете као Лотар Матеус: од везисте, под старе дане, у штопере?

- Велики клубови, попут Манчестер ситија и Барселоне, практикују зналце на штоперским позицијама: мајсторе да изнесу лопту и омогуће екипи лакши улазак у игру. Кроз каријеру није ме одликовала брзина, међутим, јесу памет и „читање”, сад – краси ме и искуство. Кад ме је Ребер уводио у први тим – повреди ли се леви или десни бек: „Лоло, хајде на загревање”. Против Виторула осећао сам се комфорно иза задњег везног, задовољан сам – могу да одговорим захтевима струке и на том месту. Имам још бољи преглед, могу да будем и већи лидер. Нисам још причао о алтернативној улози са Савом, видим да кроз састанке и тренинге, заједно са Ђуричићем, прави модел за лето - да одбрамбена линија што више улази у игру.

Има четири титуле, неки грешком пишу три...

- Играо сам те дебитантске сезоне две утакмице – рачуна се! По повратку, још три шампионска пехара, једна дупла круна, плус - два купа. Планирам да узмем још две титуле! Ове године, мање – више, надамо се, но, није све до нас, чак и да победимо све до краја не можемо да гарантујемо да ћемо да будемо прваци.

Где ће ваш друг Слободан Рајковић да скрене на Аутокоманди: у Хумску или у Љутице Богдана?

- Рајковић ми је, пре свега, велики пријатељ! Саветовао сам му, наравно, да дође код нас. Провео је с нама пуна два месеца: прихватили смо га као – свог, био је одушевљен. Казао ми је да жели још да игра озбиљан фудбал, односно – у иностранству, предочио сам му да ће Партизан и следеће године да буде у Европи. Одједном, обрт, видео сам шта пише у новинама?! Нисмо се чули неколико дана, планирам да га позовем. Не верујем у причу да ће у комшилук, знам да су га и раније звали - није хтео у Звезду.

Ваш избор најбољих саиграча: Саша Илић, Раул Тамудо и Дејан Станковић. Извинићете се Звездином тренеру ако га на пролеће победите?

- Деки је велики звездаш, ја партизановац, тако да... Желим му сву срећу овог света, у дербију, пак, да победи Партизан! Иначе, Станковић је велики професионалац, много сам научио уз њега, можда се не сећате – у прве моје три утакмице у репрезентацији чинили смо тандем. Од старијих, Деки и Ивица Драгутиновић запали су ми за око. Још нешто... Чули смо се пре годину и по, имао сам и ''нешто'' за Словенију. Саветовао ме је: ако планираш да и после те две године играш фудбал – опробај се у ''дежели'', ако не – врати се у свој клуб, то су твоји људи, твоја кућа – ту треба да завршиш, сутра нешто друго радиш. Захвалан сам му и дан данас! Заслужује и велику тренерску каријеру, баш као и Саво Милошевић, Саша Илић... Много знају!

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Marković
Ti si kapiten od leta.
Madjionicar
Naravno da ti je savjetovao.
Kresoje
Naravno kad si šansa za protivnike, a i voliš da vodiš na splavove i da kvariš atmosferu, karakterisala te pamet, daj nemoj nas zasmejavati, trčao, krljao, svadjao se, uvlačio navijačima, to je bio tvoj fudbal i igra za zaborav!
Луциано
Е хвала му пуно што нам га ували нама .а што се тиче Рајковића тражи плату од 500000 хиљ.на год.то је брате пуно за 30 год.само нек иде у звезду .друго ако онај штопер из Олимпије вреди 500 хиљ.што њега не капаришу за јуни сад нам не треба .то није много према овом Рајковић .и тог десног бека за јуни продати Милетића и ето пара .шта се клуб замајавате са Ранковићем .
dejavu
Sta sve naprica decko...ispade najbolji igrac kluba...jeza da te uhvati.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.