Почетна / Фудбал / Супер лига

Mиљан: Заволео сам Војводину од првог дана

Новајлија Вукадиновић са два гола одлично почео у новосадском тиму
ФОТО: J. Грлић

Новајлија Миљан Вукадиновић није могао да пожели лепши почетак у Војводини. Пре одласка на припреме у Турску по једном је у припремним утакмицама  затресао мрежу Кабела и Спартака. Тако је себи подигао летвицу, па се очекује да ће,  као велико појачање, у истом стилу у новом клубу наставити и на пролеће.

– Супер се осећам после успешног старта. Обично се каже да је сваки почетак тежак, а видећемо како ће то бити са мном у Војводини. За сада је све супер – каже 27-годишњи Београђанин, бочни нападач, који је, по жељи Ненада Лалатовића у Нови Сад стигао из Крушевца.

У Војводини вас очекује јача конкуренција за место међу првотимцима него у Земуну и Напретку?

– Очекивао сам то и даћу све што могу да се докажем. Голови које сам постигао у новом клубу могу да створе одређени притисак, али умем да се носим са тим. Само да наставим како сам почео и да ме на том путу здравље служи.

То у вези са здрављем у вашем случају је нарочито важно?

– Да, у Чешкој, где сам провео седам година играјући у прашкој Славији и за Младу Болеслав, опорављао сам се од повреде осам, а у Напретку седам месеци. Оба колена са ми оперисана. То је заиста мучно искуство, за фудбалера најтеже. Платио сам скупу цену и надам се да сам здравствене малере заувек оставио иза себе.

Какви су први утисци о новој средини?

– Изнад свих очекивања. Увек се говорило да се у српском фудбалу издвајају Црвена звезда, Партизан и Војводина, а уверио сам се, кад је Војводина у питању, да је то тачно. Заволео сам је од првог дана. Велики клуб са богатом историјом и захтевима који су у складу с тим, од нас се у наставку сезоне тражи пласман на европску сцену. Што се Новог Сада тиче, одушевљен сам. Није превелики град, што ми одговара, а има све што је потребно. Мирније се живи, релације су краће, једнставно се стиже с једног краја града на други.

Планирате ли да с породицом живите у Новом Саду?

– Наравно. Имам супругу и ћеркицу од четири и по године, а ускоро очекујемо принову. Прогнозе кажу да ће поново бити девојчица. Баш се радујем. Отац сам постао са 22 године и потврдило се у мом случају да је рано заснивање породице идеално за каријеру професионалца. Очекујем да ћемо уживати у Новом Саду. Само да Војводину срећа послужи са резултатима.

Ненад Лалатовић на клупи, а Никола Дринчић предводник на терену?

– Вође Војводине, два најјача адута. Лалатовић као „бич божји” и велики мотиватор, а Дринчић искусни предводник екипе, неуморни мотор игре. Само да се добро припремимо овде, у Турској. Имамо све што је потребно за велика дела. И биће их на пролеће, уверен сам – оптимиста је Миљан Вукадиновић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Poaro bravo slazem se . Bogdanovic je prosle godine na turniru yu pokazao klasu i dao evro golove dinamu i cz i fizicki je jak tehnika odlicna . Sa vojvodinom je proslog januara vec sa 16 g potpisao profi ugovor i treba ga oma poslati u tursku da ga lalat prikljuci prvotimcima radi sticanja iskustva. Takvi igraci ne idu na pozajmice vec se uvek ubacuju u prvi tim za pocetak bar kao rezerva.
Borko
Ponudjeni su Vojvodini dva strana napadaca Jari Oosterwijk i Demba Camara.
Poaro
Dzaba nas "lozis", Borko. Nema od toga nista. "Macke u dzaku" Zbog nedostatka pravih rjesenja,iz regiona,prava je prilika,da se ukaze prilika,VUKASINU BOGDANOVICU,a na ljeto i VIDAKOVU!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.