Почетна / Фудбал / Супер лига

Винсент Езе: Одушевљен сам што ћу добити шансу у Чукаричком

Езе, који је рођен 1993. године, већ у понедељак увече прикључио се екипи на припремама на Кипру
ФОТО: ФК Чукарички

Нигеријски фудбалер Винсент Езе од данас је нови играч Чукаричког са којим је потписао говор на две и по године.

Езе, који је рођен 1993. године, већ у понедељак увече прикључио се екипи на припремама на Кипру.

Езе је каријеру почео у Нигерији, а први инострани клуб имао је у Турској, у сезони 2012/13. био је члан Ризеспора.

Уследила је најпре позајмица турском Карталу, а потом је Езе играо за три кипарска клуба, Аполон, Неа Саламину и Омонију. У сезони 2016/17. био је члан Бизерте из Туниса, а годину дана касније играо је за Металац из Горњег Милановца. Потом је годину и по дана био члан новосадске Војводине.

- Две и по године сам већ у Србији, имао сам прилике да чујем све најбоље о Чукаричком, али и да се лично уверим у то кад смо играли против њих, као и у претходна два дана, док смо завршавали све папире око потписа уговора и пута на Кипар. Играчки, врло квалитетан тим, са много младих играча. Одушевљен сам што сам добио прилику да будем члан таквог колектива, врло професионалног у сваком погледу - рекао је Езе за клупски сајт.

Езе је већ сарађивао са шефом струке бело-црних Александром Веселиновићем, који је био један од разлога што се определио за прелазак на Баново брдо.

- Веселиновић ми је био тренер пре две године у Војводини, а остали смо у контакту и кад је отишао из клуба. Пре свега, он је сјајна особа, имам одличан однос са њим. Драго ми је да смо поново заједно у истом клубу. Чим сам чуо за ту опцију, нисам много размишљао. Драго ми је да ћу поново добити шансу код њега.

Езе игра на позицији офанзивног везисте.

- Играм углавном на месту левог или десног офанзивног везисте, али такође и у нападу. Све зависи од одлуке тренера. Место у тиму не бирам, никад нисам на томе желео да инсистирам. Сваки тренер има другачију филозофију и стратегију, видећемо која позиција ће мени бити намењена у тиму-

Он је навео да је свестан да ће имати "жестоку конкуренцију" за место у тиму.

- Али, то је оно што ће нас све скупа учинити бољим. Надам се да ћу добити шансу и трудићу се да је искористим, да радим што боље на тренинзима и да ускоро и дебитујем у дресу Чукаричког.

Езе је потом говорио о личним и клупским циљевима у новом клубу.

- Казао сам већ да, између осталог, волим да играм на позицији нападача, а свакако да желим да у дресу Чукаричког постигнем што више голова. Што се тиче клуба, надам се да ће Чукарички и даље имати велики утицај у српском фудбалу, да ће и ове сезоне изборити пласман у неко од европских такмичења - оптимиста је Езе.

Нигеријац има 25 година, али и већ довољно искуства током каријере у којој је осим родне Нигерије играо у још четири земље.

- Мислим да је ово врхунац каријере за сваког играча, имам већ одређено искуство, нисам млад, али ни престар. Желим да напредујем у каријери, зато сам и изабрао Чукарички, потписао сам на две и по године. Ако све буде како треба, наредни корак биће степеница више у мојој каријери - закључио је Винсент.

Езе је друго зимско појачање Чукаричког, пре њега у клуб је из белгијског Мехелена стигао бивши омладинац Црвене звезде Милан Савић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

U potpunosti podržavam sve što je napisao Profa sa Brda. Od početka sezone je očigledno da klubu nedostaje iskusniji klasičan centarfor. Bodovni saldo to ne pokazuje koliko pokazuje broj datih golova, pogotovu na domaćem terenu.
Профа са Брда
Немам ништа против Езеа и Савића. То су сјајни играчи и у нашој лиги би их сваки клуб пожелео. Али докле ћемо да нагомилавамо крилне нападаче који јесу брзи, али су лагани и немају баш снаге да замене Тедића на месту "сидраша"? Противничка одбрана их лако носи са све лоптом. Да подсетим, Тедић одлази у јуну. Ко ће га заменити? Последњи је тренутак да се доведе неки "тешки центар", чак и мало старији и искуснији (типа Стојиљковић, Мудрински и слични) који ће моћи да носи на својим леђима по 2 и 3 противничка играча док прима дугу лопту са своје половине. Не смемо да се сведемо на то да рачунамо само на брзину и убацивање у простор ових брзих фудбалера (Савић, Бирманчевић, Ндиаје, Езе, Видосављевић, Лукић,...) Онда ће нас сваки противник лако заустављати јер нећемо имати баш много могућности да мењамо стил игре током текме...
007
Eze hvala za lepe partije i fino ponadanje u vojvodini gde si i bio milenik navijaca i koja ce ostati najveci klub u tvojoj karijeri.
Poaro
Ipak,solidan igrac,od kojeg sam,bar ja,vise ocekivao,u smislu efikasnosgi,ali i asistencija. Skromno,jako skromno,ako izuzmemo brzinu,koja sama po sebi,ne znaci previse. Nekako pomalo rezervisan,sa onim djecackim osmijehom,kao da se igrao fudbala,a ne igrao ozbiljno fudbal. Svaksko,sretno Eze,u karijeri,pa navrati nekad! Nego,Bonde,ona info.o Jelicicu,me zbunjuje,jer ga nema,izgleda jos,u Kabelu! Ne znam zasto,ali steta je!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.