Почетна / Фудбал / Супер лига

Змајеви све јачи: Немања Пејчиновић у Вождовцу

Фудбалски клуб Вождовац саопштио је да је Немања Пејчиновић нови играч тог суперлигаша
ФОТО: ФК Вождовац

Срећан сам што сам постао члан Вождовца. Први утисци су такви да је екипа сјајна и врло квалитетна, игра се нападачки фудбал и висок пресинг, што мени лично одговара – рекао је Пејчиновић, преноси клуб.

Он је навео да је одлучио да се врати у Србију пошто га „многобројне понуде из иностранства нису задовољиле”.

Желео бих да после 10 година опет 'осетим' српски фудбал и мислим да је Вождовац права фудбалска средина за мене. Желим да видим да је српски фудбал у бољем стању него што сам га оставио када сам одлазио – додао је он.

Његов некадашњи саиграч Радомир Коковић сада ће бити његов тренер.

Интересантна је ситуација. Прошло је 10 година откако смо Раде и ја били саиграчи, путеви су нам се раздвојили, али сам пратио његов тренерски пут, задивили су ме његови успеси са Вождовцем и ту сам сада да све то заједно надоградимо. Наравно да је на терену све врло професионално, када радимо, радимо озбиљно, ту нема места пријатељству, само професионалан однос – рекао је Пејчиновић.

Упитан да прокоментарише шта би била његова лична амбиција и који резултат би сматрао за успех на крају сезоне с Вождовцем, Пејчиновић је одговорио:

Европа. Кад бацимо поглед на табелу, види се да Вождовац има простора да се умеша у борбу за Европу... Ако се коцкице поклопе, није ни то нереално, али хајде да радимо полако, да идемо утакмицу по утакмицу и резултат неће изостати – рекао је Пејчиновић.

Пејчиновић, који игра на позицији штопера, каријеру је започео у родном Крагујевцу, да би потом играо у Раду и Црвеној Звезди, након чега се отиснуо у иностранство, где је прво играо за Херту.

Након играња у Бундеслиги носио је капитенску траку Нице, за коју је у четири године одиграо више од 100 мечева. Пејчиновић је играо за Локомотиву из Москве четири године, а након тога у кинеском Чанчун Јатаију.

Доласком Пејчиновића Вождовац је завршио свој зимски прелазни рок, у којем су поред искусног дефанзивца стигли и Един Ајдиновић (Црвена звезда), Алекса Јанковић и Иван Милосављевић (Партизан), Немања Вучић (Војводина), Деспот Михаиловић (Звездара) и Филип Ступаревић (Вотфорд).

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rade
pobjegao od korona virus giavom bez obzira
Peconi
Sto,ti bi ostao?
Željko Pavlović
Užas. Bio bi odlična zamena za odlazećeg Degeneka.
Pec >20
Bar je dosao u posten klub koji se bori samo za sebe

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.