Почетна / Фудбал / Супер лига

Лалатовић разочаран играчима који нису у првом плану: Задовољни што су резерве!?

Таквим понашањем тешко да ће „резервисти” утицати на промену статуса - порука је тренера Војводине
ФОТО: Ј. Грлић

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине, био је видно незадовољан оним што је састав резервистa приказао у тест утакмици с Цементом (2:0):

– Нисам, пре свега, задовољан приступом и залагањем. Таквим понашањем тешко да ће „резервисти” утицати на промену свог статуса – оцена је првог стручњака Новосађана издања играча са ширег списка кандидата за први тим у тест утакмици са Беочинцима одиграној у уторак, у ФЦ „Вујадин Бошков”.

Тeшко је разумети понашање играча којима очигледно недостаје жеља да увере тренера да заслужују унапређење. Где ће то показати ако не у контролним утакмицама које се организују због њих? Ако нису задовољни што су на старту пролећног дела сезоне у другом плану, а требало би да је тако, како онда олако пропуштају шансу да се покажу у бољем светлу и натерају тренера да их прекомандује у такмичарску екипу?

И што је најзанимљивије, није такво стање од јуче. Војводина је у прошлости заказивала контролне утакмице између два првенствена кола искључиво да би се проверила форма играча са ширег списка. Међутим, од те праксе се одустало због тога што су се те провере показале беспредметним. Резервисти су мечеве са нижеразредним ривалима, углавном, играли преко воље, тек да отаљају обавезу, а не да се приступом, игром и залагањем, наметну свом тренеру.

Чудно је такво понашање. Тешко је разумети младог фудбалског професионалца који не показује да је амбициозан и жељан да напредује. Како да постане првотимац? Како да заслужи тренерово поверење?

Ако се у данима пре дербија са Црвеном звездом, што би требало да представља изазов прве врсте, игра безвољно и незаинтересовано, онда је Ненад Лалатовић у лагодном положају. Нема потребу да преиспитује сопствене одлуке у вези са саставом екипе будући да резервисти делују као да су задовољни што нису првом плану!?

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
Interesantan clanak. Kao da ga je pisao neko iz Vojvodine. Jer samo za sebe sigurno da ne zasluzuje da bude objavljeno u Zurnalu kao neka vjest.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.