Почетна / Фудбал / Супер лига

Косановић: Отишао сам због клуба, не због себе

Милорад Косановић појаснио разлоге споразумног раскида уговора с Радничким
ФОТО: Н. Неговановић

Раднички и шеф стручног штаба Милорад Косановић јуче су се растали и званично. У званичном саопштењу се истиче да је искусни стручњак био на клупи Радничког од 21. августа и опростио се победом над Чукаричким (2:0), прошле суботе. Раднички је тако пришао на четири бода мање од четвртог места и остао у борби за пласман у квалификације Лиге Европе.

Промоција Батака

Редовна конференција за новинаре биће данас у 10,15 часова на Чаиру уочи гостовање Радничког у Новом Саду где ће сутра играти против Војводине.

Тад ће и званично бити промовисан нови шеф стручног штаба, највероватније Радослав Батак, некадашњи фудбалер и тренер Војводине.

После споразумног раскида уговора Косановић се осврнуо на период проведен на Чаиру.

– Време проведено у Нишу је било много добро, с обзиром на услове које сам имао. Мислим, пре свега, на први део сезоне и селекцију играча. У другом делу, направили смо мали помак. У српском фудбалу је тешко радити, не само у Радничком, већ у свим клубовима. Свака три месеца правите нови тим, а не може увек и одмах да се погоди с појачањима – рекао је Косановић.

Дотакао се и пријема у клубу, у граду.

– С те стране немам ниједну примедбу. Било ми је супер шест месеци, не само на стадиону. Људи су у граду на сваком кораку прилазили, пружали подршку, разговарали о фудбалу и многим другим темама. Ниш, у сваком погледу, остаће у лепом сећању.

Један од главних разлога за његов одлазак је казна Дисциплинске комисије ФС Србије, одвајање од терена до средине марта.

– То је пресудило и одлучио сам да одем због Радничког, не због себе. Сматрам да би за тим био велики хендикеп да још четири меча не будем на клупи, логично је било да предложим раскид сарадње и не будем сметња. Тим је нов, играчима на клупи потребан тренер. Против Чукаричког смо оставили Раднички у плеј-офу, што је био примарни циљ. Довели у ситуацију да имамо само четири бода мање од четвртопласираног. Раднички има све услове да се равноправно бори за место у Европи, све је до нашег тима. Уколико настави овако, верујем да ће играти у Европи и наредне сезоне.

Истакао је одличну организацију клуба, нагласио да стабилност није доведена у питање.

– Све у Радничком функционише у најбољем реду, додао бих и да од свих клубова у којима сам радио најредовније је испуњавао обавезе према тренерима и играчима. Мада, нисам од тренера који свакодневно зове челнике и нешто тражи. Имао сам одличну сарадњу са председником клуба Драганом Марковићем и с генералним директором Дејаном Пропадалом. С првим човеком  Ивицом Тончевим и изузетне односе, без грубе и ружне речи. 

Косановић је посебно истакао:

– Нико се није мешао у мој рад, имао сам потпуну аутономију у састављању тима. Такав сам, једноставно, не дозвољавам тако нешто и увек радим по свом.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rio Bravo
Prelazi u Rubin iz Krusevca...
Deki
Ovoga mu krsta, hoće li reći pravu istinu?
nislija 100%
Boze mili cuda velikoga, Starac Kosan,peva po notama Koje su mu neki sastavili Pa on peva ,kako divno bese pamcenje ga naprsno napusti menja note ,kako vetar duva.. Neka ti je Kosane na casti i na obraz sve sto gore rece.........

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.