Почетна / Фудбал / Супер лига

Пролетер тестира Партизан пред вечити дерби (среда, 18 часова, САСТАВИ)

Биће доста измена у првих 11 у односу на гостовање у Сенти, али то не мења наше опредељење
ФОТО: М. Спасојевић
Партизан – Пролетер (среда, 18 часова)
Стадион Партизана. Судија: Милан Илић. Помоћници: Оливер Петровић и Срђан Минић.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, Остојић, С. Павловић, Брежанчић, Здјелар, Шћекић, Марковић, Л. Павловић, Асано, Матић.
ПРОЛЕТЕР: Петрић, Танасин, Андрејевић, Леандро, Митровић, Пејић, Јовановић, Смиљанић, Новаковић, Караклајић, Миросављев.

 

Црно-бели, по инструкцијама „режисера” Сава Милошевића, кадрове из „рата” са Сланобарцима на „платну” у Хумској желе да зачине хепи-ендом у остварењу радног наслова: „Партизанова пролетерска бригада”!

Парном ваљку, уздрманом ремијем са ТСЦ-ом у Сенти, три бода из дуела са Пролетером легла би к'о мелем на рану и, приде, представљала адреналинску инјекцију пред наступајући вечити дерби са Црвеном звездом, у пројекцији Гробара – једино важан у другом делу сезоне.

 – Током пролећног дела првенства морамо све утакмице да схватимо као европске. Волео бих да играчи сваком мечу приступају као - празнику фудбала: да покажемо да оно што смо приказивали јесенас није било случајно. Желео бих да тако буде и против Новосађана – јасан је Саво Милошевић, шеф струке Партизана.

Некадашњи голгетер светског реномеа шири оптимистичке тонове, сходно народној – после кише гране сунце:

После негативног резултата у Сенти, очекује нас битан меч - због бодова и надолазећег дербија, најбитније утакмице сезоне. Биће доста измена у првих 11, али то не мења наше опредељење. Радује ме што ћемо на нашем стадиону моћи да играмо игру форсирану од како сам овде. Против ТСЦ-а били смо присиљени да мењамо начин због услова и терена.

Жигић: Само храбри могу у Хумску

За стручни штаб и фудбалере Пролетера, након минималног пораза од Војводине и слатког минималца са Инђијом, у Београду предстоји ново искушење.

Одлазе на мегдан „рањеном” Партизану, који је у Сенти у надокнади времена избегао пораз. Уз Црвену звезду, једини ривал са којим чета са Слане баре није  остварила повољан резултат. 

Остварили смо у дуелу с Инђијом вредну победу, уз евидентан помак у игри у односу на градски дерби. Што је резултирало неопходном „тројком” и да мирније уђемо у наредне дуеле. Успех је већи с обзиром на то да су меч са зелено-белима пропустили Лукашевич, Танасин и Ковачевић, а успешно се вратили Андрејевић, Леандро и стрелац одлуке Радиновић – казао је стратег тренутно 11-пласиране екипе Бранко Жигић.

Пролетер очекује утакмица с Партизаном у Београду, у недељу с Мачвом.

Нисмо имали много времена за славље, одлазимо, уз Звезду, најбољој екипи у лиги. Доласком Сава Милошевића, стекао сам утисак, играју најлепши фудбал. Тренутно не приказују игру која их је красила прошле године у Европи, опет, речи не би требало трошити о њиховој улози апсолутног фаворита.

Ех, сад, да ли је стање игралишта једини кривац за бледо издање против Бачкотополчана?

Негативан резултат увек лоше утиче на екипу, међутим, неће дугорочно. Терен на којем смо играли у суботу анулирао је предности које имамо као тим. Кад се не догоди да нам све оно на чему смо радили и очекивали буде предност, онда је свака утакмица лутрија. На нашем стадиону моћи ћемо да презентујемо оно што смо вежбали свих ових месеци.

Интересантно: ни „зелени правоугаоник” у Хумској није у идеалном стању – играчи су имали замерке после премијере с Радником?!

Нисмо били задовољни стањем нашег терена против Сурдуличана, као што нисмо задовољни ни теренима на Спортском центру „Земунело”. Но, то су интерне ствари, не бих их делио са широм јавношћу.

Семафор 23. кола Супер лиге Србије:
13,00: Спартак – Младост
14,00: Инђија – Црвена звезда
18,00: Чукарички – Вождовац
18,00: Мачва – ТСЦ
18,00: Напредак – Радник
18,00: Партизан – Пролетер (НС)
18,00: Рад – Јавор
18,00: Војводина – Раднички (Ниш)
Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobar G.
Sta ce nam danas smetati ako izgubimo ili nereseno. Savo,sadik,asano,mars napolje
nemam pojma
Ti si grobar?! AHA-ha-ha!!!!
savo kompas
Mozes ti da shvatis kao Evropske ali ta grupa gde ste bili melte ne je kao i klubovi nase supar liga tako da pricaj pricu drugome
ANALIZA
Proleter pusta
Dule "Grobar"
Da, u pravu si - kado bi se oni nesto pitali... Bice "laganica" od 3:0 na kraju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.