Почетна / Фудбал / Супер лига

У ЈАВОРУ ВЕЋ НА МИНИМАЛЦУ - Лазовић: Држава ће морати да декретима и разним одлукама заштити спорт

Председник Јавора и Заједнице Супер лиге, покренуо иницијативу за смањење плата играчима
ФОТО: В. Марковић

Драгомир Лазовић, председник Јавор Матиса и челник Заједнице суперлигаша, суморно гледа на принудну паузу у шампионату због коронавируса:

- Клубови зависе од трансфера играча. Падом фудбалских активности на глобалном нивоу трпи економија, самим тим се смањују и цене играча. Последице ће бити далекосежне. На нивоу Заједнице покренућемо иницијативу да се клубови изјасне о могућности смањења уговора играча за 50 одсто. Све ћемо да урадимо у координацији са ФСС. Клубови ће имати седам дана да се изјасне. Чуо сам се већ са неколико колега и они су сагласни да морамо нешто да предузмемо.

Као прилог својој констатацији дугогодишњи финансијер Ивањичана наводи примере из света. Многи великани већ су договорили са славним играчима да се одрекну позамашне своте новца.

- Мораће тако да буде и овде. Јавор финансирамо из привредних активности, а тренутни пад у мојој фирми је 92 процента, хиљаду људи је на одмору. Држава ће морати да декретима и разним одлукама заштити спорт. Ситуација је озбиљна и захтева и седницу Заједнице, међутим, због ванредног стања и забране окупљања, принуђени смо да се консултујемо телефонским путем.

Лазовић је у свом клубу већ направио први корак у складу са ванредним околностима:

- Принуђени смо да играчима за март исплатимо минималац. Више средстава немамо. Сви клубови су у проблему, можда ће два, три да остану солвентна и после ове ситуације, остали неће. Због тога су нам већ сада потребни јасни и прецизни планови.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa tumbas
smanjenje plata igracima na 50 % ...majku mu pa to onda znaci da ce igraci placati klubovima da bi igrali :). Al sad ozbiljno...ko bre kod nas prima platu redovno u fudbalu sem par klubova prve lige?? Pa pogledajte gde sve nasi igraci danas idu? Angola, Dzibuti, Madagskar ...zar nam to ne govori o situaciji ovde?
Osonica
Bruko i sramoto izadji iz kluba,bice nam bolje da igramo Srpsku ligu sa decom iz naseg grada,publike ce biti pet puta vise nego u Ping pong ligi.25-26 godina si u klubu izuzev 7-8 sezona ekspresnih igras super ligu sredstva od uefe,saveza,sponzora,grada A O TRANSFERIMA DA NE GOVORIMO KOLIKO UNOSNIH TRANSFERA MILIONE I MILIONE I NEMA ZA IGRACE PLATE PODHITNO DAJ OSTAVKU..
Radasin
Srecno ti bilo sa Ping pong chong ligom.Ovi igraci imaju decu koja treba da jedu nesto kao i mi ostali,njemu ce drzava da refundira pare tako da je sramota da igrac super lige zivi sa 30 hiljada dinara..
Selo gori,
Na sajtu sportskog saveza opstine ivanjica pise da je klub za 2020.dobio 4 miliona dinara. Sloga iz Pozege igra srpsku ligu sa 12 miliona dinara i nigde dalje ne moze a i kod njih je pola igraca sa strane ukljucujuci i trenera Sto.znaci ti Osonicaninu predlazes da igramo.sa tvojim selom u buducnosti... Ipak ti je bolje da i dalje solapis ovde po komentsrima a nas pusti da gledamo Super ligu uzivo kao i predhodnih decenija
Прикажи још одговора
Gerga
Kako ima pare Indjija i Proleter?Kada je prodala Indija nekog igraca a mogu da budu likvidni?Drzava da ispita koliko si para imao do sada od transfera igraca koliko ti je sponzorstvo i plus pare od saveza pred sezonu.
Pierre
Klubovi da se izjasne o smanjenju ugovora a ovamo jedan po jedan ili su isplatili vec igrace u full-u do kraja sezone ili ce da ih isplate mesec po mesec! O cemu ti onda pricas "celnice"!??
Salec
U Javoru su inace minimalci, ali za razliku drugih klubova redovni. Igraci zadovoljni uvek napustaju klub. Procice i ovo. A Javor ce ljuljati nas!
Galec
Ko je zadovoljan majke ti?Plate kasne stalno.Premotaj film i pazljivo vidi koliko je igraca gazda prodao to je suma koja je dovoljna za dvadeset godina.Samo pre mesec dana je uzeo ozbiljne pare za Mrkajica,Kuvelju,i Amanovica a para vec nema lopuze..

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.