Почетна / Фудбал / Супер лига

Илић пенал мајстор Супер лиге

Голман Вождовца зауставио три шута са беле тачке, још 13 чувара мреже бранило најстроже казне
ФОТО: М. Спасојевић

Марко Илић, голман Вождовца, најуспешнији је чувар мреже у Супер лиги кад су у питању ударци са беле тачке.

„Јединица” Змајева одбранила је три једанаестерца, а још два пута извођачи из редова ривала његовог клуба нису реализовали најстрожу казну. Илић је зауставио шутеве Ђуре Зеца (Напредак), Ненада Лукића (ТСЦ) и Стефана Денковића (Спартак ЖК), док су голове промашили Нермин Хаскић (Раднички) и Иван Рогач (Инђија).

Да крајем августа прошле године није каријеру наставио у шпанској Алмерији Илићу би највећи конкурент за епитет мајстора одбране пенала био Драган Росић из Младости. Бивши голман Лучанаца заблистао је у прва два кола, спречио је поготке после удараца Игора Златановића (Радник) и Владимира Силађија (ТСЦ).

Још 12 чувара мрежа успело је да осујети противничке играче у намери да их савладају са 11 метара. Ненад Филиповић (ТСЦ) био је успешан у надмудривању са Немањом Обрадовићем (Спартак ЖК). Никола Петровић (Раднички) „прочитао“ је Јована Нишића (Во-ждовац). Марко Милошевић (Напредак) није дозволио Синиши Бабићу (Пролетер) да се радује.

Суботичанин Обрадовић изгубио је и пенал дуел са Душаном Пулетићем (Мачва). Мишо Дубљанић (Спартак ЖК) сачувао је мрежу после шута Игора Ивановића (Напредак). Душан Марковић (Рад) био је несавладив за Мирка Топића (Војводина). Иван Костић (Радник) зауставио је ударац Ранка Веселиновића (Војводина).

Чукарички два пута није капитулирао приликом извођења најстроже казне. Немања Белић био је успешнији од Николе Лукића (ТСЦ), а Ђорђе Петровић испречио се Мохамеду Ел Фарду Бену (Црвена звезда).

Милоје Прековић (Инђија) истакао се после шута Стефана Михајловића (Раднички), а Младен Живковић (Мачва) био је ноћна мора за Милана Миросављева (Пролетер). Милош Остојић (Спартак ЖК) није дозволио да капитулира пред Зораном Даноским (Радник).

Марко Илић и уколико се првенство настави има велике шансе да упамти ову сезону по епитету мајстора за одбрану једанаестераца. Голман Вождовчана остаће најуспешнији и уколико сезона буде имала неславан завршетак за зеленим столом, што наравно ни он не би волео. Конкуренти би у евентуалних још 11 кола имали тежак, али не и немогућ задатак да га достигну, поготово што се за разлику од првог дела сезоне у већини тимова не очекују промене чувара мрежа.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.