Почетна / Фудбал / Супер лига

Терзић демантује „Тајмс“: Квалификације ће бити игране у више кола

Енглески лист Тајмс објавио је да би квалификације за Лигу шампиона могле да се играју само кроз једно коло
ФОТО: Н. Неговановић

Звездан Терзић је, као одговоран функционер упућен у сва дешавања везана за свој клуб, поручио да то није опција за УЕФА и детаљно је говорио о могућим летњим корацима европског фудбала.

Савези су у обавези да до 20. јула доставе списак клубова у квалификацијама, реч је о земљама између 16. и 55. места на листи УЕФА. Прва рунда би почела 28. јула, Црвена звезда би стартовала од друге 11. августа. Борба за пласман у Лигу шампиона завршила би се тек крајем септембра, а прелазни рок трајао до 1. октобра. То је план А – рекао је Терзић.

Ту је и план Б...

Уколико, због здравствених и организационих околности, лиге не успеју да се заврше до 20. јула, даће се нови рок до 3. августа.

План Ц везан је за политичке одлуке…

Може да се догоди ситуација да одређене државе не дозвољавају играње утакмица на њиховој територији до појединих датума. Онда би на снагу ступила варијанта игре на неутралним теренима, где може да се путује.

Постоји још један план, који би искључивао реванше у квалификационим рундама:

То ће бити на снази уколико се може путовати у све земље из којих су клубови, а касно се заврше првенства. То би утицало на календар квалификација, домаћини би били клубови са јачим коефицијентима. Разрађују се многе опције, које су условљене здравственом ситуацијом, политичким одлукама, укидањем забране авионских летова

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joj joj
Dortor bre obavesten nema.sta da se kaze
Serghio
Разрађују се опције, што рече прецедник

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.