Почетна / Фудбал / Супер лига

Дејан Зукић: Куцнуо је час, кад ћу, ако не сад?

Нема више чекања, каже Дејан Зукић, суперталентовани првотимац Војводине, који не прихвата изговоре у стилу да време ради за њега
ФОТО: Ј. Грлић

Не желим више да идем линијом лакшег отпора и заварам се причом како време ради за мене. Доста ми је тога. Нема више одлагања и правдања. Дошао је тренутак да се преломи и каже – или јеси или ниси.

Објашњава зашто себи на тај начин ствара притисак:

Кад ћу, ако не сад. Недавно сам напунио 19 година и куцнуо је час за преузимање оговорности. Хоћу да и себи и другима најпре у финишу ове сезоне, а потом и у новом првеству, покажем колико заправо вредим. Да видимо докле сам стигао и какве су ми перспективе.

Без обзира на године, делује као да не кубурите са самопоуздањем?

Први услов за све је наглашена вера у себе. Прошло је време кад сам био стегнут и притиснут бригама како ћу да одиграм, кад ми је најважније било у игри да не погре-шим. Сад отварам ново поглавље у којем ћу од себе тражити да под обавезно нешто направим. То је пут којим ћу ићи. Само са таквим приступом може да се напредује.

Баш због тога је важно како ће изгледати први окршај са Чукаричким?

Ма, нема ту шта да се крије – идемо на победу. Доживљавам тај циљ као императив. Уосталом, домаћини смо.

Амбијент ће бити несвакидашњи, играће се практично без публике?

Кад сам на терену, не гледам трибине. Ипак, чињеница је да неће бити наших навијача као обично, односно да ће на старту можда изостати њихова гласнија подршка. То би могло да олакша положај гостима, али ту смо ми да им покваримо план.

Како се физички осећате?

То ми је главна преокупација у овој фази рада јер се треба што боље спремити за страт. Са лоптом никад нисам имао проблема, нарочито ако је физичка подлога како треба. Кад је тај део у реду и кад осећаш да су плућа пуна, онда је лакше све остало. Значи, треба сада запети у припремном периоду да би се после уживало у игри – каже Дејан Зукић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.