Почетна / Фудбал / Супер лига

Окука саветује српске клубове: Дајте шансу деци

Необавезни пакет аранжман у финишу сезоне, четири кола, без претераног стреса, неизвесности и испадања, наметнуо је распредања на тему какав нас фудбал, с краја ове недеље, очекује на теренима од Суботице до Сурдулице
ФОТО: Н. Неговановић

У трци са само једном непознатом, ко ће уз Црвену звезду, Партизан и Војводину у Европу, сувишна је прича о квалитету.

Девиза „само да се заврши”, ипак, носи у себи и преко потребну мистичну димензију. Фудбал се враћа у Србију после два и по месеца и то у непожељан амбијент, на празне стадионе... Шта ћемо гледати од 29. маја до 20. јуна?

Добро је да се првенство наставља, да лопта поново креће са центра. Сведоци смо лепих вести о повратку такмичења, на свим меридијанима. Фудбал ће брзо да прегрми и глобалну невољу – присталица је теорија оптимизма и ведрине Драгомир Окука, један од домаћих стручњака завидне биографије.

Како изгледају први фудбалски исечци из доба пост-короне?

Одушевљен сам сликом из Немачке. Одговорно, дисциплиновано, без попуста... Висок интезитет игре у оба правца, гледамо квалитетан и захтеван фудбал.

Минуси?

Без навијача на трибинама, најпопуларнији спорт изгледа сасвим другачије. Код нас стадиони јесу празнији мерено према фудбалски јачим земљама, међутим, највећи клубови и даље уживају подршку за поштовање. Амбијентални фактор има посебну тежину.

Шта још може да умањи лепоту игре?

Страх од повреда. Пауза је дуго трајала, видело се то у дуелу Борусије и Бајера, протеклог викенда. Повредила су се два фудбалера, управо, због дужег одмора.

Српској елити прети и велики конформитет, нико не стрепи, многе уакмице личиће на оне из последњег кола: необавезно, на гол више?

Већина екипа играће растерећно, немају шта да изгубе. Чукарички, ТСЦ и нишки Раднички донекле не улазе у круг необавезних ривала, мада дебитант из Бачке Тополе има убедљиво најповољнији положај. Остали – нека дају шансу млађима, чије време долази. А, нема боље прилике од актуелне, у атмосфери без притисака многи ће моћи да покажу и више што очекујемо...

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Профа са Брда
Чукарички читаво првенство још од почетка прошлог лета, игра тако, са по 4-6 младих играча у стартној постави... Голман Петровић (20 година), Каменовић (19), Величковић (21), Шапић (23 али станрдадно у стартној постави већ две године), Ђорђевић (20), Ковач (21), Зорић (21), Бирманчевић (22), Савић (20), Видосављевић (19), Тедић (20), Мићин (21),... И Миладин Стевановић био стандардно у екипи од своје 22. године, све док га она тешка повреда није спречила. Просечна старост читаве екипе 24,2 године са све докторима фудбала Белићем (33), Пушкарићем (34) и Кајевићем (30). :-)
Aca Bg
Slažem se sa tim, naročito u sadašnjoj situaciju. Manje-više je sve rešeno i možda posle dugo vremena Kup dobija na težini. Ali to sa decom treba da je politika druge (odnosno PLS) i trećih (odnosno srpskih liga)! Da bukvalno budu razvojne lige i da se više posvetimo napadačkom fudbalu. Dosta više defanzive i igre "samo da ne izgubimo"!
Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.