Почетна / Фудбал / Супер лига

Tренер Радничког о проширењу елите на 20 клубова: ФСС сигурно најбоље зна да ли смо спремни на то

Тренер Радничког Радослав Батак говорио је и о физичкој спреми свог тима пред наставак сезоне
ФОТО: ФК Раднички

Фудбалери Радничког у суботу од 19.30 сати (Арена спорт и Б92) гостују крушевачком Напретку, у сусрету 27. кола Супер лиге Србије.

Овај меч долази након паузе од два и по месеца због пандемије коронавируса, а Раднички у њега улази као шестопласирани тим на табели са 42 бода, док је Напредак на 12. месту са 26 бодова.

Дуел против Напретка најавио је шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак.

- Улазимо у такмичарски ритам после два и по месеца и после припрема које смо у посебним условима спровели у претходне четири седмице. Готово сви играчи су спремни за сутрашњи меч, нисмо имали проблема током припрема, а превентивно ће утакмицу у Крушевцу прескочити Чумић и Милосављевић, који имају лакше повреде, а нас у наредних осам дана очекују још два сусрета. Сви остали играчи су спремни, али још једном понављам да нас после Напретка чекају још два меча за кратко време, тако да ћемо морати пажљиво да распоређујемо минутажу после ове дуге такмичарске паузе - рекао је Батак, а онда се осврнуо анализи сутрашњег противника.

- Спремни смо и орни пред утакмицу у Крушевцу. Желимо да се покажемо у најбољем светлу и победимо. Припремили смо меч и надам се да ће играчи да дају све од себе и да ћемо испунити наш циљ, а то су три бода. Није нам било лако да скаутирамо противника, јер није било пријатељских мечева у претходном периоду. Гледали смо њихове утакмице пре ове пандемије, знамо да је у међувремену дошло до промена тренера, који је већ био тамо и правио добе резултате, али су играчи исти и не очекујем да они сада драматично промене стил игре за ова последња четири кола. Сматрам да смо квалитетнији састав и верујем да ћемо то потврдити на терену. Од када сам дошао у Раднички, ми смо генерално више окренути себи него противнику. Радили смо квалитетни, покушали да исправимо неке недостатке из задњих утакмица које смо играли и очекујем да се у суботу вратимо на терен са једном квалитетном партијом - јасан је Батак.

Тренер Радничког говорио је и о физичкој спреми свог тима пред наставак сезоне.

- Ја сам рекао и када смо почињали припреме пре четири недеље да наку праву форму не можемо да очекујемо после толике паузе. Ми смо се трудили да екипу, пре свега, доведемо у потребну физичку спрему пред напоре који нам следе, а форма је нешто што би временом требало да дође. Нас сада чекају три тешка меча и надам се да ћемо у свакој следећој утакмици бити све бољи - истакао је Батак.

Радослав Батак је дао и свој коментар на проширење Супер лиге Србије на 20 клубова од наредне сезоне.

- Фудбалски савез Србије сигурно најбоље зна да ли смо спремни на то и ја не бих нешто много коментарисао ту одлуку. Одговор ћемо свакако добити следеће сезоне, када будемо видели како ће то функционисати. Ја могу да поздравим ову идеју о двојици младих играча у стартним поставама, јер сматрам да је то добра одлука за будућност нашег фудбала - рекао је стратег Радничког, који је на крају одговорио на питање и да ли је било неопходно наставити прекинуту сезону.

- Ја сам одмах рекао да су четири седмице припрема неопходне пред наставак сезоне. Међутим, услови су били такви да нисмо могли да играмо пријатељске утакмице и да нисмо имали оне праве услове за фудбалске тренинге. Тај временски критеријум је испуњен, али што се тиче ових контролних утакмица, све екипе су у истом проблему. Да ли је ово добро или није, остаје да се види, али ми свакако морамо да поштујемо све одлуке Савеза - завршио је Батак.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prosirenje bi imalo smisla kada bi se uklonila razna ogranicenja nametnuta klubovima. Da se dopusti da klubovi mogu da dovedu vise stranaca ako zele, da limit bude "do 5 na terenu" tako bi vecina uvek bili nasi ali bi klubovi mogli da imaju vise stranaca bez tolike brige da li ce moci da igraju ili ne. Onda bi imali razlicite klubove, neki bez stranaca, neki sa strancima pretezno iz regiona, a neki sa pravim strancima, pa da vidimo ko ce bolje da prodje na terenu. Isto tako i sa decom, ko hoce neka igra sa puno dece, ko nece, ne mora, liga od 20 klubova upravo treba da stvori prostor klubovima da biraju razne modele, a ne da svi rade isto kako savez naredjuje, to je greska ovoga sto Kokeza radi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.