Почетна / Фудбал / Супер лига

Дејан Станковић: Крећемо по дуплу круну

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је , пред меч против Инђије у четвртфиналу Купа Србије, да је освајање дупле круне приоритет у овом тренутку
ФОТО: М. Спасојевић

"Архивирали смо утакмицу са Радом. Титула је узета, а сад идемо и на Куп. Чека нас четвртфинални меч са Инђијом, на терену где смо имали доста проблема у првенству", рекао је Станковић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Звезде сутра гостују Инђији у четвртфиналу Купа Србије.

"Много смо научили из те утакмице, променили смо приступ после тог меча и 'наместили' главу. Остали смо без два у Инђији, али смо много добили из тог меча. Идемо у Инђију да наставимо пут ка дуплој круни, то је наш задатак и циљ од ког не одустајемо", рекао је Станковић.

Станковић је апострофирао друго полувреме из првенственог дуела у Инђији као путоказ за тријумф у сутрашњем мечу.

"Кад сам рекао да смо много научили, ту убрајам и себе. Било је то 'крштење' за мене и био сам мало нервознији него што сам иначе. Губили смо 0:1, а ја сам желео да окренемо утакмицу. Други део игре је био сјајан и само смо се ми питали око дешавања на терену", рекао је он.

Форма Мирка Иванића је у узлазној путањи, али то не изненађује Станковића. Како је рекао, рад се исплати.

"Када се неко посвети, може да има и кризе и негативне моменте и да му ништа не иде од 'ноге', али ако радиш поштено, као што он ради, онда ти се то врати. Иванић је добар момак и талентован фудбалер, али је требало радити на његовој 'глави', на томе да се опусти и да почне да игра онако како уме. Он је озбиљан играч, а ово је почетак. Има он још много тога да пружи у Звезди", рекао је Станковић.

Станковић је навео да је пандемија корона вируса мало "успорила" његов тим, али је истакао да су играчи већ против Рада показали да су спремни.

"Држали смо ритам целог меча, није било повреда, недостатка енергије, снаге или мотивације. Био сам позитивно изненађен. Задовољан сам како ствари иду, а о томе колико је то довољно за Европу, видећемо кад се заврши сезона и кад будем разговарао са људима који су искуснији по том питању", навео је он.

Станковић је на крају казао да је Вулић спреман за меч, као и Боаћи који је у тренажном процесу.

"Моја одлука је да још не рачунам на Санога, али већ од следеће утакмице и он ће бити у комбинацији за тим. Излази из повреде и нећемо да ризикујемо превише. Хоћу да будем сигуран да може да одговори на све моје захтеве", рекао је Станковић.

Утакмица се игра сутра од 17.00.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

filipkaci
“Дејан Станковић: Крећемо по дуплу круну”! Verujem da ove godine možemo uzeti još i Kup, ali moramo veoma ozbiljno shvatiti Kup, jer u četvrtfinalu kupa su ostale veoma dobre ekipe, zato moramo igrati sa najboljim timom a naš najboljim tim se ne može zamisliti bez sjajnih “kapitalaca” Boaćija, Bena i najnovijeg kandidata za “kapitalca” odličnog Sanoga! Sa njima trojicom sigurno osvajamo Kup (u video igrici “Real Manager”)!
Mosquito
Verujem u Dekija. On je sportista sto je pokazao u prvenstvenom derbiju. To sto su se Suma i Sadik samopovredili posle startova Gobeljica i Njegosa Petrovica, nije kriv on vec losa priprema partizanovic fudbalera.
Fudbalske sudije
Važi, videćemo šta možemo da uradimo...
Fudbalske pomoćne sudije
Važi , kako Tole kaže.
Севера део
Да партизан изађе на европску сцену ове године?
Zuk
Udarnicki sa sve sudijama.
Zak@Zuk
Teško ti je , uzmi lekiće .
Željko Pavlović
Jes. Jes.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.