Почетна / Фудбал / Супер лига

Садику „пресео” Халидеј: Сваки пут кад би добио лопту хтео ју је сат времена само за себе

Партизанов Нигеријац се после породичног одмора у Аранђеловцу прикључио екипи
ФОТО: partizan.rs

Партизан је комплетан на тренинзима: у „Земунелу”, после продуженог одмора, за лоптом трчи и Умар Садик.

Подсетимо, стручни штаб дозволио је Нигеријцу да неколико дана проведе уз породицу – супругу и кћерку, наиме, видео је тек после четири месеца, у међувремену –биле су у Италији.

Шта мислите, колико је Африканац бринуо што су му најдраже особе у жаришту коронавируса?

Но, то га није омело да буде професионалац и ауторизује један од најлепших потеза овог пролећа на овдашњим теренима – у полуфиналу купа, после маестралног заламања Милоша Дегенека, асистира Бибарсу Натху за тријумф Парног ваљка над Црвеном звездом.

На срећу, породица Садик коначно је у Београду на окупу, у претходном периоду, пак, била је у могућности да ужива и у лепотама Аранђеловца.

Међутим...

Умару је, можда, „пресео” одмор ако је видео шта је изјавио Енди Халидеј (ух, има и сличности у имену), некадашњи саиграч из Ренџерса, апропо заједничких дана у Глазгову (лето – јесен 2018):

- Нисам могао да верујем кад сам прочитао да га повезују с Манчестер јунајтедом – зачуђен је, у разговору за „Дејли рекорд”, био везиста са уписаних 107 утакмица за шкотског великана.

„Кренувши” у елаборацију:

- Будимо поштени, играо сам са многим фудбалерима који нису тренирали ваљано, али су били добри на утакмицама, међутим, ако сте тренер и видите да неко тренира на начин на који је то радио Садик, онда га никад не бисте пустили да игра.

Умар се, по мишљењу интернационалца с три утакмице за азербејџанску Габалу (у сезони 2017/18. био на позајмици?!), по доласку из Роме није привикао на острвски стил:

- Сваки пут кад би добио лопту хтео ју је сат времена само за себе. На пример, на тренинзима завршнице би лопту додирнуо једном, па још једном, потом би ударио лажњак и тек онда би пуцао на гол...

Но, ту је и Халидеј, у доба заједничког тренирања / играња са Садиком ученик великог Стивена Џерарда, морао да „повуче ручну”:

- Садик поседује сиров таленат, брз је, има дуге и снажне ноге... Кад играте за Ренџерс нападате ривале у ниској зони, имате мањак простора, из играча његових карактеристика не можете да извучете најбоље. Kад је отишао из Глазгова напредовао је у каријери, али у Ренџерсу није урадио довољно да би нам гарантовао предност у игри. То је сигурно...

Остаје нам да се запитамо, да ли је Енди Халидеј, уопште, релевантан за суд о Умару Садику, односно, говори ли из њега љубомора?

Шкот је највећу вредност достигао у јулу 2010. кад је из Ливингстона прешао у Мидлзборо за 225 хиљада евра, с друге стране, слобода вође навале Партизана и аутора 17 голова и исто толико асистенција у прошлој сезони, сходно одлуци руководства црно-белих и тренера Сава Милошевића под чијим надзором је значајно напредовао, кошта 15 милиона евра!

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

realno cesto pravi potez ili dva vise...kada bi odigravo iz prve bio bi korisniji i efikasniji.....i za visinu slabo igra glavom....ali ima u njemu nesto to se mora priznati.
Nije nego
Ha, ha, ha 15 miliona! Čak se i rimuje! Pa mogu i ovi za Halideja da traže 20! Minimum! Minimuma! Ha, ha, ha.......
Dr
SKOČILA MU CENA JOŠ 5 KAD JE DEGENERIKA BACIO NA D..E
dejavu
Što mora da bude "relevantan" i da bude vredniji igrač od onoga o kome govori. Dao je samo svoje mišljenje, a na kraju, i nije sve toliko promašio.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.