Почетна / Фудбал / Супер лига

Катаи: Обавеза свих нас је да доносимо радост звездашима

У првом мандату у Звезди Катаи је уписао 68 наступа, постигао 31 гол и имао 15 асистенција
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Александар Катаи (29) је нова аквизиција у летњем прелазном року, данас је потписао уговор на две године и представљаће велико појачање за тим Дејана Станковића у наредној сезони.

- Стварно је задовољство бити поново код куће. Заиста сам пресрећан и верујем да ћемо урадити много. Знам да навијачи очекују да поновимо успехе из прошлих година, али верујем да уз њихову подршку неће бити проблема да тако и буде. Наравно, пратио сам Црвену звезду, више кроз резултате него кроз утакмице, због  временске разлике. У 90 одсто случајева када сам имао тренинг, Звезда је играла утакмице, тако да је јако тешко било испратити све. Гледао сам неколико мечева у Лиги Европе и Лиги шампиона. Тада су момци показали невероватну жељу и борбу, а није изостао ни квалитет што показују и резултати - истакао је Катаи.

Звездина десетка је добила савете и од спортског директора Митра Мркеле, а Катаи је пренео како се осећа у новом-старом дресу.

- Немам проблем са тим. Наравно, притисак постоји, али знам како је било први пут када сам носио број “10”. Мислим да ће овог пута бити много лакше. Момци су до сада показали како се бори за црвено-беле боје, тако ће морати и ова екипа. Када сам прошли пут био у Звезди, није било толико реално да играмо Лигу шампиона, иако смо је сви прижељкивали. Сада је то, на неки начин, обавеза свих нас - да доносимо радост звездашима.

Катаи није крио задовољство што ће сарађивати са таквом фудбалском величином каква је Дејан Станковић.

- Не знам шта бих додао на чињеницу да ћемо радити заједно. Станковић је показао и какав је играч, али и какав је човек. Сигурно је да ће имати успеха и као тренер, а ја сам ту да одговорим на сваки постављен задатак – завршио је Катаи.

Спортски директор Црвене звезде, Митар Мркела истиче да је Катаи дугогодишња жеља клуба и верује да су навијачи пресрећни поводом његовог доласка, а имао је и савет за Звездину десетку.

- Велико је задовољство што смо данас представили Александра Катаија. Он је играч који је оставио сјајан утисак у Црвеној звезди, био је извандредан у првом мандату и прирастао је за срца свих навијача Црвене звезде. Чим смо чули да је слободан и да раскида уговор са Галаксијем, обавили смо разговор и договорили веома брзо. Веома сам задовољан што ћемо у црвено-белом дресу гледати једног заиста доброг играча. Звездина десетка је веома захтевна и само су најбољи играчи носили тај број. Међутим верујем да ће Катаи оправдати број на леђима и само нека настави са сјајним партијама – нагласио је Мркела.

Александар Катаи је рођен 6. фебруара 1991. године у Србобрану. Висок је 182 центиметра. Прошао је Омладинску школу новосадске Војводине у којој је направио и прве професионалне кораке и забележио 70 наступа уз 13 голова и четири асистенције у првом тиму Новосађана.

Потом се опробао у иностранству, тачније Грчкој, где је био члан Олимпијакоса од 2011. до 2015. године. У том периоду био је на позајмицама у ОФИ Криту, Војводини, Платањасу и Црвеној звезди, да би у редове клуба са Маракане званично дошао 1. јула 2015. У првом мандату у Црвеној звезди Катаи је уписао 68 наступа, постигао 31 гол и имао 15 асистенција.

Затим одлази у Алавес где је одиграо 30 мечева, постигао три гола и четири асистенције. Из Шпаније одлази у Америку у екипу Чикага где је одиграо 66 утакмица, а уписао је 19 голова и 12 асистенција. Од децембра до јуна ове године био је члан екипе Лос Анђелес Галаксија, а од 10. јула и званично је по други пут у Црвеној звезди.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Laki
Bojim se da je njegovo vreme proslo
Navijač PRVAKA EVROPE I SVETA
Dobrodošao nazad MAGIKOO!Siguran sam da će imati bolju sezonu od one kod Grofa kada nam je doneo titulu i pravio ringišpile sa komšijama kompleksašima.Uz njega će i Ivanić postati dosta bolji i korisniji u ofanzivnom delu veznog reda.Kada bi još mogli zadržati Njegoša,Erakovića u startnih 11 uz Degeneka na štoperu,dovesti Onazija i Kangu,mislim da bi se prošetali do elite 3. sezonu za redom.ŽIVELA ZVEZDA ŠAMPION!
povećajte broj stranaca u ligi@filipkaci
Ovaj “filipkaci” poznat kao ex “fkpCascais” dao je jednu stratešku analizi i iscrpnu elaboraciju o potrebi povećana broja stranaca u SLS! Zaista impresivno lupanje kroz smisao! On baštini tradiciju izmišlanja, ali bez želje da kažem da je za kvalitetnu izmišljotinu potrebno osnovnoškolsko obrazovanje i sposobnost razlikovanja Diznijevih junaka Miki Mausa od Paje Patka, ali i dalje ostaje nepoznanica odakle njemu taj frapantan podatak u teoremi od pet stranaca u SLS?!
Ogranicenje stranaca mora obavezno da se poveca na barem 5. Ovo 4 u protokolu nema smisla.
Бари
И ОПЕ ЋЕ НАШЕ ДА БУДЕ СВЕ! ЗВЕЗДАААА!!!
Laki
Sa Stankovicem na klupi nisam bas siguran...
Red Star 1
Dobrodosao majstore, siguran sam da ces biti pravo pojacanje ! A dok na slici iza Kataija gledam pehar lige sampiona i pehar prvaka sveta, pomislim na gropna,mosquita,dejavua,dragana lo i ostale navijace komsijskog kluba bez internacionalnog trofeja i shvatim kako je tuzan i prazan njihov fudbalsko-navijacki zivot. Razumem onda bolje i odakle potice zavist i mrznja prema Zvezdi...Malo je klubova na svetu koji imaju oba ta trofeja a na Balkanu i u celoj istocnoj Evropi ni jedan klub ne moze u svojoj riznici svetski i evropski trofej da stavi jedan pored drugoga...Zvezda je to bato !!!
Realno
To su ti dezurni kompleksasi, zive za to da ostave sto ostrasceniji komentar, to su ljudi bez zivota.
Miloš
Šta je sa Mugošem? prava 10-ka!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.