Почетна / Фудбал / Велика петорка

Куман: Све је исто, недостају сам навијачи

Тренер Барселоне Роналд Куман рекао је да ће предстојећа утакмица против Реал Мадрида имати сав уобичајени притисак и важност, као било који претходни дуел највећих ривала
ФОТО: ЕПА/Алберто Естевез

Само једна ствар ће овај "класико" учинити мало мање "класичним" – одсуство 90.000 навијача који увек напуне највећи европски стадион за једну од најважнијих утакмица у сезони.

"Ништа се није променило. То су два сјајна клуба која увек иду на победу. Једина разлика је недостатак навијача. То је најгора ствар која може да се догоди утакмици Барса - Реал", рекао је Куман.

"Без навијача је мање узбудљиво јер они праве атмосферу, отежавају судији... Свима су нам потребни навијачи. Чудно је када нема никога на огромном стадиону", додао је он.

Прошло је четврт века откако је Куман одиграо своју последњу утакмицу против Реал Мадрида. Током свог шестогодишњег боравка у Барселони он је постигао пет голова на 14 утакмица против Реала, а Барселона је победила на шест мечева, ремизирала на три и пет изгубила.

Куман се присетио својих сусрета против Реала, посебно два поготка која је постигао из пенала на свом првом "класику".

"Играо сам доста 'класика'. Сећам се оног 5:0 када сам постигао леп гол из слободног ударца. Сећам се и свог првог када сам постигао два пенала. Постигао сам заправо три, али ме је судија натерао да поновим други. Први 'класико' је увек мало посебнији од осталих", рекао је Куман.

Град Барселона, као и остатак Шпаније, бори се да успори поновно ширење корона вируса.

Навијача није било на лигашким утакмицама откако је вирус погодио Шпанију, а локалне власти су до сада одбијале предлог клуба да се мале групе навијача постепено враћају на стадион на мечевима Лиге шампиона.

Пошто је Камп Ноу празан, навијачи су се донедавно окупљали у баровима да гледају утакмице. Међутим, сви барови и ресторани у Барселони су затворени јер Каталонија покушава да успори ширење вируса.

Куман није дао никакве наговештаје о почетној постави за меч, рекавши да су му учинак, а не искуство били кључни за одабир играча. Није искључио да ће у стартној постави бити млади Ансу Фати и Педри.

Реал ће у ову утакмицу ући након два узастопна пораза, један у шпанској лиги од Кадиза, а други од Шахтјора у Лиги шампиона. Куман мисли да то неће имати утицаја на утакмицу.

"Не очекујем да ће нам оставити толико простора... Очекујем да ћемо видети Мадрид који је много компактинији. Реал је сјајан тим, са искусним играчима који знају како да поднесу притисак и како да добију утакмице", рекао је Куман.

Тренеру Реала Зинедину Зидану ће гостовање Барселони бити иделна прилика да оконча лошу серију свог тима.

"'Класико' је 'класико'. Биће то добра утакмица, упркос ситуацији и празном стадиону", рекао је Зидан.

Дерби Барселона - Реал Мадрид игра се у суботу од 16 часова.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.