Почетна / Фудбал / Велика петорка

КРАЈ ИДИЛЕ У БЕРГАМУ: Сукоб на релацији најбољи играч - тренер Аталанте

Све је почело на полувремену утакмице у претпоследњем колу групне газе Лиге шампиона против Мидтјуланда, кад је шеф струке Ђанпјеро Гасперини оставио у свлачионици Алехандра Папуа Гомеза, због тога што је овај одбио да изврши наређење, односно да остане на позицији на којој га је поставио!
ФОТО: ЕПА/Рикардо Антимијани

Све што је лепо има крај...

Аталанта већ две сезоне носи епитет најпријатнијег изненађења, довољно је рећи да је мали клуб из Бергама у том периоду оба пута обезбедио пласман у осмину финале Лиге шампиона.

Прошле сезоне, овај клуб је као дебитант у елити испао у четвртфиналу, од будућег финалисте Пари сен Жермена, изгубили су 1:2, али питање је шта би било да се због пандемије коронавируса није играо само један меч.

И ове сезоне Аталанта је изборила пласман у нокаут фазу, на првом степенику чека их једна од најтежих препрека у фудбалу у виду Реала, али, ко зна...

Али, последњи догађаји у клубу не обећавају светлу будућност, поште је добро познато да нема успеха без добрих међуљудским односима у свлачионици. А овде су итекако нарушени, а у питању су две најважније карике тима, тренер и капитен, уједно и најбољи играч и стрелац!

Све је почело на полувремену утакмице у претпоследњем колу групне газе Лиге шампиона против Мидтјуланда, кад је шеф струке Ђанпјеро Гасперини оставио у свлачионици Алехандра Папуа Гомеза, због тога што је овај одбио да изврши наређење, односно да остане на позицији на којој га је поставио!

Недељу дана касније Аталанта је минималном победом против Ајакса у последњем колу обезбедила пласан у елитну нокау фазу, Гомез је са капитенском траком предводио другове и одиграо свих 90 минута, па се чинило да је сукоб ствар прошлости.

Чак је председник клуба Антонио Перкасио изјавио „да се Гомез после састанка са челницима клуба извинио саиграчима и тренеру”.

Али, после тога Гасперини је одржао буквицу играчима (и управи) у коме је нагласио „да тренер мора да има слободу избора у доношењу одлука за које сматра да су исправне” уз додатак „да није сигуран да клуб зна како да реши овај проблем”. И био је у праву...

У међувремену тихи рат се разбуктао, Гомез је за викенд преседео на клупи победу над Фјорентином (3:0), а потом је јуче љутито напустио тренинг пред сутрашње гостовање Јувентусу, а све се одиграло пред очима управо председника Перкасија који је присуствовао тренингу.

Уследило је „објашњење” аргентинском нападача, који је на Инстаграму објавио „да би његово време у Аталанти ускоро могло бити окончано, као и да ће обелоданити истину чим оде”. 

А да има и дима и ватре потврдио је први познати италијански новинар Ђанлука ди Марзио, који је написао „да би Гомез могао да напусти Бергамо већ у јануару”.

Овај 32-годишњи нападач игра сјајно, нема шта, новог послодавца наћи ће као од шале – наводно Милан и Интер су му широм отворили капију Ђузепе Меаце, само стаје да се види у чију ће свлачионицу - али остаје питање како је могуће да је до овога уопште могло да дође, па још и помало бизарног разлога, „нећу да играм по крилу, хоћу у шпицу”...

Он има уговор до лета 2022, али према неким информацијама, већ је затражио од управе да га пусти – бесплатно!

Његова цена према Трансфермаркту је само 15 милиона евра, али то је пре свега због „крштенице”, квалитетним партијама које је пружао заслужује много већу количину новца.

У Аталанту је стигао септембра 2014. из украјинског Металиста за седам милиона евра и са 59 голова одавно је исплатио уложено.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ACM
Ne nedostajer samo on, tu su Kjaer i Benaser... Mada valjda možemo da savladamo Đenovu i bez svih njih i osvojimo važna tri boda!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.