Почетна / Фудбал / Велика петорка

Артета: Бићемо у великом проблему ако наставимо овако

Арсенал је синоћ на свом терену изгубио од Манчестер ситија са 1:4 у четвртфиналу Лига купа, што је био шести пораз лондонског клуба у последњих 11 утакмица у свим такмичењима
ФОТО: ЕПА/Нил Хал

Тренер фудбалера Арсенала Микел Артета рекао је да ће екипа бити у великом проблему ако не успе да поправи резултате у предстојећем густом празничном распореду у Премијер лиги.

Арсенал је синоћ на свом терену изгубио од Манчестер ситија са 1:4 у четвртфиналу Лига купа, што је био шести пораз лондонског клуба у последњих 11 утакмица у свим такмичењима.

- Морамо да преокренемо ситуацију, а ако то не урадимо, у великој смо невољи и ово је тренутак који ће одлучити нашу сезону. Имамо чиме да преокренемо ствари, али тренутно се много чудних ситуација дешава у свакој утакмици и то нам много отежава - рекао је Артета, пренео је Скај.

Он је рекао да је утакмица против Ситија била разочаравајућа.

- Примили смо гол после два минута, а после тога, у ситуацији у каквој смо и против таквог противника, било је тешко. Када смо се вратили у меч, почели смо боље да играмо, постигли добар гол и били смо бољи од њих 25 минута. После тога смо примили други гол, на начин на који смо примили, а против тако квалитетног противника, он вас казни - навео је.

- Овај пораз је тешко прихватити када узмете у обзир како се одвијала утакмица. Реакција мојих играча на тако квалитетну екипу је била добра, али када примите голове какве смо ми примили, то утакмицу чини немогућом - додао је тренер лондонске екипе.

Пре него што је преузео Арсенал, Артета је био помоћник тренера Пепа Гвардиоле у Манчестер ситију.

Гвардиола је подржао Артету.

- То би била огромна, велика грешка. Прилично сам сигуран да ће му указати поверење. Разумем анализе резултата, али радио сам са њим дуго и знам колико невероватне квалитете има као човек, а посебно као тренер, колико је у свему томе. Само је питање времена и резултати ће доћи - рекао је Гвардиола за Би-Би-Си (ББЦ).

Он је навео да није у управи, али да мисли да ће Арсенал направити велику грешку ако отпусти Артету.

- Указали су му поверење, освојили два трофеја после дуго времена. У овој ситуацији са пандемијом, уз проблеме са повредама, играли су добро. Нажалост, утакмица је наш посао и зависи од резултата. Али у фудбалу се све брзо промени за недељу дана - рекао је Гвардиола.

- Могу да причам о мом искуству са њим, имали смо један од најуспешнијих енглеских тимова, Артета је био део тог успеха који не би био могућ без њега, а ако желите да направите тако нешто потребно вам је време, које сам ја имао у првој  сезони - додао је Гвардиола.

После 14 кола у Премијер лиги Арсенал је 15. на табели са 14 бодова, четири више од Фулама који је први у зони испадања.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.