Почетна / Фудбал / Велика петорка

Гвардиола задовољан игром и победничким низом Манчестер ситија

Сити није изгубио бодове у Премијер лиги још од ремија против Вест Бромвич Албиона 15 децембра
ФОТО: ЕПА/Питер Пауел

Тренер фудбалера Манчестер ситија Пеп Гвардиола рекао је да је његова екипа "прошла кроз пакао" и урадила више него изузетну ствар, тако што је пребродила тежак распоред током зиме и продужила низ победа у свим такмичењима на 21 утакмицу.

Сити је синоћ победио Вулверхемптон са 4:1 и има 15 бодова предности, уз утакмицу више, од другопласираног Манчестер јунајтеда.

Сити није изгубио бодове у Премијер лиги још од ремија против Вест Бромвич Албиона 15 децембра.

Током низа од 21 победе Сити је стигао до финала Лига купа, четвртфинала ФА купа и победе против Борусије из Менхенгладбаха у првој утакмици осмини финала Лиге шампиона.

"Током зиме у Енглеској је пакао, а за то време ми смо урадили нешто изузетно. То је и више него изузетно. Играчи заслужују све моје похвале, али Ливерпул има круну. Ми смо сада у најбољој позицији да их скинемо у покушаћемо, али они су шампиони. Да бисмо освојили Премијер лигу потребни су нам бодови", рекао је Гвардиола, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

У велики градски дерби против Манчестер јунајтеда, у недељу на свом стадиону, Сити улази низом од 15 победа у Премијер лиги.

"Имамо дан или два за одмор и да се спремимо. То је невероватна прилика да направимо велики корак и покушаћемо. У оптицају су 33 бода. Ми смо заиста у доброј позицији, пре два или три месеца нисам очекивао да ћемо бити у оваквој позицији, али морамо да останемо мирни и да играмо као што смо играли против Вулверхемптона", навео је Гвардиола.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.