Почетна / Фудбал / Велика петорка

Клоп против одласка играча у репрезентације

Тренер фудбалског клуба Ливерпул Јирген Клоп рекао је данас да неће дозволити својим играчима да путују на утакмице репрезентација, уколико би по повратку у клуб морали да буду у карантину
ФОТО: ЕПА/Фил Нобл

Према тренутном протоколу за сузбијање корона вируса, доласци из земаља које Велика Британија сматра високоризичним подлежу десетодневном хотелском карантину.

На листи ризичних земаља налазе се Португалија и све земље Јужне Америке, па би то могло да утиче на наступе играча Ливерпула, Бразилце Алисона Бекера, Роберта Фирмина и Фабиња, као и португалског фудбалера Диога Жоту.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) продужила је прошлог месеца одлуку којом се клубовима допушта могућност забране пуштања играча да играју за репрезентације, у ситуацијама као што је обавезан карантин по повратку у земљу.

- Мислим да се сви клубови слажу да са овим проблемима не можемо да пустимо играче и онда решити ситуацију када се врате смештањем играча у десетодневни хотелски карантин. То једноставно није могуће. Разумем потребе различитих савеза, али ово је време када не можемо све усрећити. Морамо признати да играче плаћају клубови, па то значи да морамо бити приоритет - рекао је Клоп.

Немачки тренер је такође рекао и да ће Ливерпул сачекати до последњег тренутка пре доношења одлуке.

- Ми се само бавимо оним што су други људи одлучили, па смо се некако навикли, али мислим да се сви слажу да не можемо пустити играче да играју за своју земљу и да се врате и оду у карантин. Тако не може - додао је Клоп.

Бразил је на првом месту у јужноамеричким квалификацијама за Светско првенство 2022. године, после победа у четири утакмице, а против Колумбије би требало да игра 26. марта, док би на свом терену играо против Аргентине четири дана касније.

Португал је домаћин против Азербејџана и гостује селекцијама Србије и Луксембурга.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.