Почетна / Фудбал / Велика петорка

Вила са десеторицом одолела Јунајтеду, Сити славио, Саутемптон може и без Тадића

Манчестер Сити је на Етихаду убедљиво славио против Кристал Паласа са 3:0 и тако се изједначио са Челзијем на првом месту на табели Премијер лиге
ФОТО: АП

Грађани су на овом мечу играли без иједног нападача, пошто ни Агуеро, ни Џеко, а ни Јоветић нису били у протоколу због повреда. Међутим то им ипак није представљало проблем да напуне мрежу противника.

Ипак доста им је времена требало да пробију одбрану Кристал Паласа. После првог дела игре у ком су имали неколико шанси, а најбољу преко Забалете, Сити је одмах на старту другог успео да поведе.

Забалета је одлично упослио Силву у шеснаестерцу, Шпанац је шутирао из прве, али је на путу ка голу закачила Дана и завршила у мрежи.

За дуги гол у 61. минуту најзаслужнији био је сјајни Александар Коларов. Он је изванредно пронашао Давида Силву који је са десетак метара без проблема по други пут савладао Сперонија.

Трећи гол дело је Јаје Туреа, коме је ово пети погодак у сезони. Силва је повукао контру, упослио Милнера, који је одлично послао лопту у простор Туреу, који је закуцао од стативу у мрежу.

Заменик капитена репрезентације Србије Александар Коларов одиграо је целуутакмицу за Манчестер Сити.

Астон Вила је са десеторицом одолела Манчестер јунајтеду. Домаћи су боље почели, успели су да поведу после сјајног гола Бентекеа у 18. минуту, кад је Белгијанац маниром искусног стрелца савладао Де Хеу.

Ипак, Црвени ђаволи су заиграли далеко боље у наставку и сасвим заслужено су освојили бод. Више нису заслужили, с обзиром да је и домаћин имао шансе.

Изједначење екипи Луја Ван Гала донео је Радамел Фалкао у 53. минуту. Ешли Јанг је протутњао по десној страни и „погодио” у главу Колумбијца, који је донео ерупцију одушевљења бројним гостујућим навијачима.

Чинило се да ће Јунајтед и до сва три бода, посебно после 65. минута кад је због неопрезног старта оправдано искључен капитен Виле Агбонлахор. Но, домаћи се у остатку меча нису бранили, било је шанси на обе стране, али не и промене резултата.

 

 

Саутемптон је прекинуо резултатску кризу на најбољи могући начин, убедљивом победом против директног конкурента за излазак на европску сцену, Евертона.

Иако без српског репрезентативца Душана Тадића, домаћи су лако изашли на крај са карамелама. Помогао им је Лукаку, који је у 35. минуту затресао сопствену мрежу. У наставку меча победу домаћина потврдили су Пеле и Јошида.

Хал је остао на претпоследњој позицији, а шансу да увећају бодовни салдо пропустили су против Свонсија. Тим из Велса је одиграо тактички сјајан меч.

Гости су повели већ у 15. минуту, кад је Ки Сунг-Јонг скренуо лопту после ударца свог саиграча и ухватио голмана домаћих на „кривој нози”. До краја, Свонси се умешно бранио и одбранио.

На „Вајт Харт Лејну” све занимљиво виђено је у првом полувремену. Тотенхем је повео голом Кејна у 21. минуту, али само шест минута касније изједначење је гостима донео Барнс.

Но, кратко је трајала и радост Барнлија. На асистенцију Мејсона Ерик Ламела је у 35. минуту поново донео Певцима вођство, а мало ко је очекивао да ће тада бити и постављен коначан резултат.

Сјајан меч одиграли су Квинс Парк Ренџерс и ВБА. После великог преокрета победа је припала домаћину, иако је тим из Бирмингема после 20 минута водио са 2:0.

Ипак, Крис Остин је са три поготка, од тога првим из једанаестерца, а последњим из игре четири минута пре краја, донео велику радост домаћим навијачима и три бода свом тиму.

Вест Хем је лако дошао до „дупле победе” против фењераша и очигледно најслабијег тима у елити, Лестера. Чекићаре је у вођство довео Керол у 24. минуту, а тријумф је потврдио Даунинг у 56. минуту.

 

Семафор 17. кола Премијер лиге:

Манчестер Сити – Кристал Палас 3:0 ( Силва 49, 61, Туре 81)

Астон Вила – Манчестер јунајтед 1:1 (Бентеке 18 – Фалкао 53)

Хал – Свонси 0:1 (Ки Сунг-Јонг 15)

КПР – ВБА 3:2 (Остин 24. једанаестарц, 48, 86 – Лескот 10, Варела 20)

Саутемптон – Евертон 3:0 (Лукаку 38. аутогол, Пеле 65, Јошида 82)

Тотенхем – Барнли 2:1 (Кејн 21, Ламела 35 – Барнс 27)

Вест Хем – Лестер 2:0 (Керол 24, Даунинг 56)

Недеља:

14,30: Њукасл – Сандерленд

17,00: Ливерпул – Арсенал

Понедељак:

21,00: Стоук - Челзи

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.