Почетна / Фудбал / Велика петорка

Монпеље одолео на Парку Принчева, ни Ибра није помогао „свецима“

После изненађујућег пораза у прошлом колу у Генгану, актуелни шампион Пари сен Жермен кикснуо је и на Парку принчева, само мршав реми без голова у неинтересантном мечу са Монпељеом. Свеци први пут од 2012. нису дали гол на два узастопна првенствена меча

Прва шанса направљена је у 10. минуту, али се марокански штопер Монпељеа Ел Каутари бацио и успео да заустави телом шут Каванија.

Гости су пет минута касније затресли мрежу, али је судија Себастијан Мореира поништио гол због офсајда у коме се налазио стрелац, десно крило Сансон кад му је центрирао лево крило Мунијер.

До краја првог дела виђен је добар, замало непрецизан покушај Ибрахимовића из слободног ударцаа. Све у свему, мало тога су Свеци пружили навијачима, па су на одмор испраћени звиждуцима.

Тако је било и у наставку, шампионима ништа није полазило за руком, чак ни да направе полу-шансу, тако да је, рецимо, Кавани награђен салвом звиждука кад је замењен у 66. минута. Имали су иницијативу, неколико прилика (Давид Луиз, Лукас, чак и Тијаго Мота, једну колосалну шансу у надокнади капитен Тијаго Силва), посед лопте 64 одсто, али ништа више од тога. У очигледној су кризи, што ће свакако водећи Марсељ покушати да искористи и мало им одмакне.

Семафор 19. кола Лиге 1:

ПСЖ – Монпеље 0:0

Каен – Бастија 1:1 (Ферет 75 – Камано 21)

Лоријен – Нант 1:2 (Ајев 73 – Баму 44, Одел 79)

Мец – Монако 0:1 (Фереира 79)

Рен – Ремс 1:3 (Мексер 45 – Шарбоније 65, Фортес 76, де Превиљ 90)

Тулуз – Генган 1:1 (Думбија 25 – Жирес 8)

Недеља:

14,00: Марсеј – Лил

17,00: Сент Етјен – Евијан

21,00: Бордо – Лион

Петак:

Ланс – Ница 2:0 (Кипријен 38, Колибали 86)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.