Почетна / Фудбал / Велика петорка

Хет-трик Салаха за убедљиву победу Ливерпула над Јунајтедом (ВИДЕО)

Фудбалери Ливерпула победили су на гостовању екипу Манчестер јунајтеда са 5:0, у мечу деветог кола Премијер лиге
ФОТО: ЕПА/Питер Пауел

Први гол Ливерпул је постигао у петом минуту, Мохамед Салах је асистирао Набију Кеити, који је изашао сам пред голмана Јунајтеда Давида Де Хеу, и лако га савладао.

У 13. минуту гости су након сјајне акције повели са 2:0. Стрелац је у паду био Диого Жота. Салах је први гол постигао у 38. минуту, његов ударац на почетку акције био је изблокиран, лопта је дошла до Кеите, који је затим асистирао египатском нападачу.

До краја меча постигао је још два гола. Прво је у петом минуту надокнаде био прецизан, да би у 50. минуту гол уписао после асистенције Џордана Хендерсона.

Он је тако постао први играч у историји Премијер лиге, који је као гостујући играч постигао хет-трик на стадиону Јунајтеда.

Гол Кристијана Роналда за домаћи тим поништен је у 52. минуту због офсајда, а домаћи су од 60. минута играли са играчем мање, након што је Пол Погба добио директан црвени картон због прекршаја над Кеитом. Средином меча један део навијача Јунајтеда почео је да напушта трибине „Олд Трафорда”.

Фудбалери Вест Хема победили су на свом терену Тотенхем са 1:0. Стрелац победоносног гола за Вест Хем био је Мајкл Антонио у 72. минуту. Вест Хем је четврти са 17 бодова, док је Тотенхем са два бода мање на шестом месту.

Вест Хем ће, у наредном колу, гостовати Астон Вили, док ће Тотенхем дочекати Манчестер јунајтед.

У истом термину, Лестер је у гостима победио Брентфорд са 2:1. Стрелци за Лестер били су Јури Тилеманс у 14. и Џејмс Медисон у 73. минуту, док је гол за Брентфорд постигао Матијас Јоргенсен у 60. минуту.

Семафор деветог кола Премијер лиге:
Манчестер јунајтед – Ливепул 0:5 (Кеита 5, Жота 13, Салах 13, 45+5, 50)
Брентфорд – Лестер 1:2 (Јоргенсен 60 – Тилеманс 14, Медисон 73)
Вест Хем – Тотенехем 1:0 (Антонио 72)
Субота:
Челзи – Норич 7:0 (Маунт 8. једанаестерац, 85, 90+1, Хадсон-Одои 18, Џејмс 42, Чилвел 57, Аронс 61. аутогол)
Кристал палас – Њукасл 1:1 (Бентеке 56 – Вилсон 65)
Евертон – Вотфорд 2:5 (Дејвис 3, Ришарлисон 63 – Кинг 13, 80, 86, Куцка 78, Дејвис 90+1)
Лидс – Вулверхемптон 1:1 (Морено пенал 90+4 – Хванг 10)
Саутемптон – Барнли 2:2 (Ливраменто 41, Борха 50 – Корнет 13, 57)
Брајтон – Манчестер сити 1:4 (Мекалистер 81. једанаестерац – Гундоган 13, Фоден 28,31, Жезус 90+4)
Петак:
Арсенал – Астон Вила 3:1 (Прти 23, Обамејанг 45+6, Смит-Роу 56 – Ремзи 82)
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.