Почетна / Фудбал / Велика петорка

Симеоне остаје без богатства

Уколико сад већ бивши првак Атлетико не обезбеди Лигу шампиона и наредне сезоне на удару тренер
ЕПА/Х. К. Хидалго

Тренер Атлетика Дијего Симеоне (52) најплаћенији је тренер данашњице, што, реално, звучи помало нереално, собзиром да Јорганџије, рецимо, никад нису, па и његовом времену, освојиле Лиге шампиона, што је свакако мерило највећег квалитета. 

Али, да је чувени Чоло успешан, и по мерлима Атлетика, па и свим осталим, пошто је од 2011. од кад је сео на клупу клуба где је био успешан играч, обогатио клупску ризницу са још неколико важних трофеја: освојио је две Ла лиге, Куп краља и домаћи Супер куп, као и две Лиге Европе и два Супер купа Европе. Успео је и два пута да доведе тим до финала Лиге шампиона, али оба пута је изгубио, па још од Реала.

Што се тиче садашњице, појавила се прича о „сецовању” зараде, јер након пораза од Билбаоа, Јорганџије су угрозиле пласман у Лигу шампиона. А уколико Атлетико не успе да избори пласман у елитно такмичење, Симеоне би могао да остане без плате из актуелног уговора, по којем зарађује 3,3 милиона евра месечно!

Како преносе шпански медији, у његовом уговору постоји клаузула која суспендује договорене услове сарадње уколико изостане пласман у елитно такмичење. „У преводу”, мораће поново да седне за сто са председником и ревидира важећи уговор који траје до јуна 2024.

Атлетико је тренутно четврти на табели са 61 бодом, само три мање од петопласираног Бетиса. Јорганџије за викенд играју Дерби Мадрида на Ванда Метроплитану. До краја првенства их очекују дуели са Севиљом, Елчеом и Сосиједадом.

Чоло, па „провалија”

Дијего Симеоне има невероватну плату од 3,3 милиона евра месечно, а у Ла лиги је иза њега чак и један Карло Анћелоти, тренер шампиона Шпаније Реала и финалиста Лиге шампиона (910 хиљада евра месечно).

Најплаћенији у Премијер лиги је менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола, прерачунато у евре месечна плата износи 1,89 милиона, а менаџер Ливерпула Јирген Клоп и Тотенхема Антонио Конте примају по 1,5 милиона евра.

У Серији А неприкосновен је тренер Јувентуса Макс Алегри са 1,17 милиона евра месечно, Жозе Мурињо на клупи Роме прима 770 хиљада, а Симоне Инзаги, тренер Интера, зарађује 620 хиљада евра.

Тренер Бајерна Јулијан Нагелсмен први је у Бундес лиги (666 хиљада евра месечно), а у Лиги 1 Маурицио Покетино на клупи Пари сен Жермена инкасира 1,1 милион евра месечно.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

najgori klub
I treba, jedna stvar je igrati defanzivno a druga stvar je igrati prljavo. A i Atletiko odavno vec nije truba klub, imaju i oni bogate vlasnike koji znaju da potrose i odlicne igrace pa nemaju neke rezultate zbog Simeoneovog nacina igre, cak i prosle sezone su titulu osvojili jer je Real gubio bodove kod kuce od smesnih klubova (a Real ih je oba puta bez problema dobio u prvenstvu). Klop je trener koji je bas transformisao Liverpul, svi ih se plase, ne prave se da se autsajderi, a ovi se bore za cetvrto mesto a trener im je placen 40 miliona evra po godini jer je za 11 godina uzeo 3-4 bitna trofeja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.