Почетна / Фудбал / Велика петорка

Конте жели победу против Арсенала за останак у трци за пласман у Лигу шампиона

Конте је преузео клуб прошлог новембра када је екипа била девета на табели
ФОТО: ЕПА/А. Јејтс

Тренер фудбалера Тотенхема Антонио Конте рекао је данас да је предстојећа утакмица против Арсенала у Премијер лиги важна у борби за пласман у Лигу шампиона, а затим због великог ривалства два клуба из северног Лондона.

"Пре свега, ово су важне утакмице за пласман на табели. Ово је важна утакмица за нас пошто желимо да задржимо шансу за пласман у Лигу шампиона и потребна су нам три бода, морамо да победимо. Нема другог решења за нас. Такође, врло добро знам важност овог меча. То је дерби северног Лондона, врло добро разумем ривалитет два клуба, али прва ствар је да покушамо да победимо и освојимо три бода због табеле, а онда јер желимо да пружимо задовољство нашим навијачима", рекао је Конте за Скај.

Фудбалери Тотенхема дочекују у четвртак од 20.45 Арсенал у заосталој утакмици 22. кола Премијер лиге. То ће бити 191. дуел два велика лондонска ривала.

Обе екипе се боре за четврто место које води у Лигу шампиона. Арсенал је четврти са 66 бодова, а Тотенхем има четири бода мање на петом месту. Трећепласирани Челси има 67 бодова.

Конте је преузео клуб прошлог новембра када је екипа била девета на табели.

"Откако сам дошао, мислим да многи нису могли да замисле да ће се Тотенхем борити за место у Лиги шампиона. Примакли бисмо се Арсеналу освајањем три бода и ставили их под притисак", навео је италијански тренер.

"Ово је утакмица са много емоција, морамо да покушамо да их контролишемо и биће важно да уђемо хладне главе у меч. Такође, треба и уживати у оваквим утакмицама. Радили смо напорно и због тога ће бити важно да уживамо, али истовремено и да урадимо све да освојимо три бода", додао је Конте.

Упитан да ли ће пласман у Лигу шампиона одредити да ли је његова прва сезона у Тотенхему била успешна, Конте је рекао да је то питање за клуб.

"Не знам да ли је на почетку сезоне клуб намеравао да се бори за Лигу шампиона, али уз велики рад мојих играча ми смо у позицији да се боримо за велико достигнуће. Када сам дошао екипа је била девета. Мислим да клуб није циљао Лигу шампиона, можда Лигу конференција или Лигу Европа, али врло добро знамо да у Енглеској нема лаких утакмица и да није једноставно завршити сезону на доброј позицији", навео је.

"Има много клубова... Манчестер јунајтед је прошлу сезону завршио на другом месту и има играче као што су Кристијано Роналдо, Џејдон Санчо и Рафаел Варан, можда заврше на шестом или седмом месту, а ви причате о неуспеху Тотенхема? Мислим да је ова сезона врло успешна, посебно због односа који сам направио са играчима и резултата које смо остварили откако сам дошао, али посао није завршен, морамо да завршимо посао", додао је Конте.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.