Почетна / Фудбал / Велика петорка

Кјелини није забринут за будућност италијанске селекције

Кјелини још увек није донео одлуку да ли ће наставити играчку каријеру у неком другом клубу
ФОТО: ЕПА/Алесандро Ди Марко

Италијански фудбалер Ђорђо Кјелини признао је да је неодлазак националне селекције на Светско првенство у Катару, "убрзао" одлуку да напусти Јувентус и заврши репрезентативну каријеру, али и да не брине за будућност италијанске селекције.

"Идеја је била да дођемо до краја године и Светског првенства. Осећао сам да могу да завршим овај период на врхунском нивоу. Нажалост није ишло како смо се надали и то је очигледно убрзало моју одлуку", рекао је Кјелини ноћас за италијански Скај.

Кјелини (37) ће последњу 117 утакмицу за Италију одиграти 1. јуна против Аргентине.

"Напуштам селекцију уз јаке играче", додао је он, уз оцену да не брине о будућности актуелних европских шампиона.

Италија је у марту поражена у полуфиналу баража за Светско првенство од Северне Македоније (1:0).

"Када је Пирло (Андреа) отишао у пензију, сви су били забринути, али направили смо нови тим јер Пирло не може да се замени. У репрезентацији имамо Алесандра Бастонија, који је веома квалитетан играч, Италија може мирно да спава", рекао је одбрамбени фудбалер.

Капитен Јувентуса је прошле недеље најавио одлазак из клуба на крају сезоне, после пораза у финалу Купа Италије од Интера.

Кјелини још увек није донео одлуку да ли ће наставити играчку каријеру у неком другом клубу.

"Морам да видим шта је најбољи избор", рекао је Кјелини, који је у торинском клубу играо 17 година, уз 19 освојених трофеја.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.