Почетна / Фудбал / Велика петорка

Манчестеров најгори низ од 1936, Тен Хаг најгори од 1921!

Црвени ђаволи руше негативне клупске рекорде, Брентфорд први пут после 84 година славио против Јунајтеда
ФОТО: ЕПА – ЕФЕ / П. Пауел

Бес навијача Манчестер јунајтеда је све већи. За то имају много разлога. Нижу се сезоне у којима су њихови изабраници далеко од домета са Алексом Фергусоном. И не само то, садашња екипа је већ на почетку сезоне срушила низ негативних рекорда.

Последњи пут су низ од седам пораза седам утакмица на гостовањима имали давне 1936. године. Занимљиво исте године Брентфорд је славио најубедљивију победу против Манчестер јунајтеда. Резултат је као и протеклог викенда био 4:0. Брентфорд, такође, сласт победе над Црвеним ђаволима није осетио равно 84 године, последњи пут су их савладали 2:0 давне 1938. у ФА купу.

Ерик Тен Хаг је изједначио најгори старт једног тренера који је водио клуб са Олд Трафорда. Последњи који је изгубио прве две утакмице у шампионату био је Џон Чепмен пре више од века. Те 1921. Чепмен је изгубио две узастопне утакмице са Мидлсбором.

Манчестер јунајтед се на последњем 20. месту Премијер лиге налази први пут од августа 1992. Једину утеху и наду навијачи могу да нађу у томе да пре 30 година кад су доживели два стартна пораза Ђаволи на крају сезоне били прваци.

Како ствари сада изгледају тешко ће се историја поновити.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Treba Englezima javiti da provere, mozda su Vazura i Vucela tamo na radu.
ACM
Kad bi bilo do Ten Haga... Biti trener Junajteda nakon Fergija je verovatno najteži posao na svetu, jer uprava radi po svome bez obzira šta žele menadžeri kluba. Tuga šta je Mančester dočekao...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.