Почетна / Фудбал / Велика петорка

Француски политичари критиковали тренера Пари Сен Жермена због изјаве о превозу

Упитан на конференцији за новинаре да ли клуб планира коришћење еколошки прихватљивог брзог воза уместо авиона, Галтје је саркастично одговорио да би његова екипа можда могла да се превози једрилицом
ФОТО: ЕПА/Јуан Вала

Француски политичари критиковали су данас тренера фудбалера Пари Сен Жермена Кристоја Галтјеа, који је одбацио забринутост због тога што екипа чартер летовима путује на утакмице, у сред акције уштеде енергије на националном нивоу и бриге о заштити животне средине.

Упитан на конференцији за новинаре да ли клуб планира коришћење еколошки прихватљивог брзог воза уместо авиона, Галтје је саркастично одговорио да би његова екипа можда могла да се превози једрилицом.

Он се насмејао на питање, завртео главом, а звезда Пари Сен Жермена Килијан Мбапе је праснуо у смех. Њихове реакције изазвале су медијску буру у Француској, а најгласнији су били политичари.

- Господине Галтје, навикли смо на релевантније и одговорније одговоре од Вас - хоћемо ли разговарати о томе - запитала је министарка спорта Француске Амели Удеа-Кастера на Твитеру.

Француска влада позива потрошаче да смање употребу фосилних горива, како у борби против климатских промена, тако и у циљу спречавања несташице у сред тензија са испоручиоцем Русијом због рата у Украјини.

- Не, зар је то ваш одговор??? Момци, хоћете ли се пробудити? - твитовала је градоначелница Париза Ан Идалго.

Посланица еколог Франческа Паскини позвала је Мбапеа у Народну скупштину, "да њега и његову екипу подучи климатским променама".

- Шала Вашег тренера не изазива много смеха - додала је она.

Дебата о коришћењу авионског превоза почела је када је извршни директор француске мреже брзих железница критиковао Пари Сен Жермен јер је екипа авионом путовала на утакмицу са Нантом прошлог викенда.

Брзи возови могу да путују брзином и до 380 километара на сат, па би из Париза до Нанта могло да се стигне за два сата.

Пари Сен Жермен је навео да није било планираних касних полазака брзог воза који би екипу из Нанта превезао у Париз после утакмице, због чега би екипа морала да преноћи у Нанту.

Француски шампион навео је да екипа све чешће користи аутобус за кратка путовања.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.