Почетна / Фудбал / Велика петорка

Ковачевић: Платио бих да имам Костића!

Некадашњи нападач Јувентуса у интервјуу за „Газета дело спорт” анализирао учинак Срба
ФОТО: ЕПА

Душан Влаховић ће пребродити голгетерску кризи, а Филип Костић ће бљеснути кад се у потпуности навикне на фудбал у Италији и стил живота на Апенинима, сматра некадашњи центарфор Јувентуса Дарко Ковачевић.

Нападачи Старе даме одиграли су две одличне утакмице за Србију у завршници квалификација за Лигу нација. Лист „Газета дело спорт” је некадашњем репрезентативцу СР Југославије и СЦГ поставио питање да ли је тренер Јувентуса Масимилијано Алегри крив што Влаховић и Костић нису од почетка сезоне на нивоу на каквом играју у дресу Орлова.

- Не могу да критикујем тренера који је освојио толико трофеја - рекао је Дарко Ковачевић: - Јасно је да Јувентусу не иде добро, али сезона је тек почела. Сигуран сам да ћемо видети другачији Јувентус кад се Кијеза и Погба опораве од повреда и врате у тим.

 

ХВАЛА ПИКСИЈУ

Дарко Ковачевић је добре резултате репрезентације Србије приписао селектору Драгану Стојковићу.

- Хвала селектору што ради сјајан посао. Србија је „тврд” тим који игра добро и има много младих талентованих играча  рекао је некадашњи Стојковићев саиграч у репрезентацији.

 

Влаховић је на осам утакмица у сезони постигао четири гола. Одушевио је головима из слободних удараца. Податак да није постигао гол „из игре” од 15. августа стављен је у контекст кризе голгетера. Ковачевић другачије процењује Влаховићеву статистику.

- Сећам се времена кад три месеца нисам постигао гол. Све сам покушавао, али једноставно ништа није успевало. Сигуран сам да је и Влаховић забринут. Верујем да ће му гол против Норвешке много значити на психолошком плану. Биће му лакше кад почне да добија више лопти из средине терена. Не може се рећи да у Јувентусу нема довољно лопти за Влаховића, али сигурно ће му бити лакше кад се врати Кјеза. Сигуран сам да ће Влаховић умети да искористи његову брзину.

У интервјуу за италијански лист Ковачевић је коментарисао и учинак Филипа Костића. Јувентус је левокрилног нападача купио од Ајнтрахта за 12 милиона евра. Учинак од четири асистенција на једанаест утакмица изгледа да није у складу са ценом највише јер су изостале лопте ка Влаховићу.

- Дајмо Костићу времена. Стигао је пре непуна два месеца, мора да се прилагоди новом фудбалу и новој земљи. Можда није Меси, али има све што треба да игра добро. Да сам имао саиграча какав је Костић уз његове центаршутеве постигао бих више голова. Да сам могао, платио бих да га имам за саиграча - рекао је Дарко Ковачевић, стрелац 26 голова на 71 утакмици за Јувентус од лета 1999. до јануара 2001. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.