Почетна / Фудбал / Велика петорка

Нови кикс Роме, Парма се не предаје лако, Без голова у миланском дербију

Фудбалери Роме наставили су са лошим резултатима у финишу сезоне, пошто су на свом терену ремизирили са Аталантом 1:1 (1:1) у утакмици 31. кола италијанске Серије А
ФОТО: АП

Римљани су рано повели голом из пенала преко капитена Франческа Тотија у трећем, али је Херман Денис такође са „креча” изједначио у 23. минуту.

Екипа Рудија Гарсије је већи део сезоне била за петама лидеру и скоро сигурно новом-старом шампиону Јувентусу, али је лошим партијама у последње време угрозила чак и место за Лигу шампиона.

Аталанти ће бод освојен на Олимпику много значити у наставку борбе за опстанак, пошто се налази тачно изнад црте.

 

Парму највероватније нећемо гледати у Серији А наредне сезоне, али она не жели олако да се опрости од најјаче италијанске лиге. Иако тим због финансијских проблема губи бодове ван терену, данас су успели да на гостовању Емполију изборе реми - 2:2.

Победника није било у сусрету Кјева и Удинезеа, док је Палермо на Сицилији био бољи од Ђенове са 2:1 головима бугарског нападача Ивајла Чочева.

Фудбалери Сасуола и Торина одиграли су нерешено 1:1.

Утакмицу су обележила два једанаестерца. Занимљиво је да је прво дефанзивац Торина Камил Глик у 45. минуту у свом једанаестерцу оборио Антонија Флоро Флореса, а онда је у 58. била обрнута ситуација - тада је Флорес начинио прекршај над Гликом, па је арбитар досудио пенал.

Сигуран извођач пенала за Сасуоло био је Доменико Берарди у првом минуту судијске надокнаде времена, док је гол за Торино постигао Фабио Квараљела у 59. минуту, такође са беле тачке.

Интер и Милан су у 172. градском дербију одиграли нерешено без голова и тако умањили шансе да се нађу на позицији која наредне сезоне води у Лигу Европе.

Оба тима су веома слабо и промењиво играла током целе сезоне, а слично је било и у 162. „Дербију дела Мадонина”, па је утакимица без голова вероватно и очекиван епилог.

Утакмицу је обележио судија Лука Банти, који је поништио три гола, два Интеру, а један Милану. Погодак везисте „росонера” Суса је најдискутабилнији, али италијански арбитар проценио је да је био офсајд.

Српски фудбалер Немања Видић је за „нероазуре” одиграо свих 90 минута, док Здравко Кузмановић није био у протоколу због повреде.

 

Семафор 31. кола Серије А.

Сасуоло – Торино 1:1 (Берарди 45+1. пенал – Кваљарела 59. пенал)

Рома – Аталанта 1:1 (Тоти 3. једанаестерац – Денис 23. једанаестерац)

Кјево – Удинезе 1:1 (Пелисијер 39 – Сесар 71. аутогол)

Емполи – Парма 2:2 (Макароне 32, Тонели 45 – Лоди 19, Белфодил 73)

Палермо - Ђенова 2:1 (Чочев 9. и 30 – Фалке 52) 

Каљари – Наполи 0:3 (Каљехон 24, Балзано 45+1 аутогол, Габијадини 59)

Интер – Милан 0:0

Субота:

Сампдорија – Ћезена 0:0

Јувентус – Лацио 2:0 (Тевес 17, Бонући 28)

Понедељак:

20,45: Фјорентина – Верона

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.