Почетна / Фудбал / Велика петорка

Дортмунд у трци за Европу, Леверкузену бод у Келну, Бајерн на корак од титуле

Фудбалери Борусије из Дортмунда победили су на свом терену Ајнтрахт са 2:0 (2:0), док је Бајер из Леверкузена освојио само бод на гостовању против Келна (1:1), у утакмицама 30. кола немачке Бундеслиге
ФОТО: АП

Дортмунд је забележио тек 11. тријумф у шампионату и остао у трци за место које наредне сезоне у европска такмичења.

Голове за екипу Јиргена Клопа постигли су Аубамејанг у 24. минуту из једанаестерца и Шинђи Кагава осам минута касније. Српски интернационалци у редовима „милионера” Милош Јојић и Невен Суботић преседели су на клупи цео меч.

Бајер је био на добром путу да забележи седми узастопни тријумф у Бундеслиги, пошто је до 83. минуту водио голом Џулијана Брандта.

Екипа из Леверкузена је могла и раније да реши питање победника да Хакан Чалханоглу у првом полувремену није промашио једанаестерац, али је домаћин у финишу успео да изједначи.

Важне бодове у борби за опстанак остварио је Хамбург, који је у узбудљивој утакмици код куће победио Аугсбург (3:2), док је Штутгарт на крају освојио само брод против Фрајбурга (2:2), иако је на полувремену имао два гола предности.

Фудбалери Бајерна из Минхена налазе се на корак од освајање титуле првака Немачке, пошто су у 30. колу Бундеслиге победили Херту са 1:0 (0:0).

Екипа Пепа Гвардиоле четири утакмице пре краја има 15 бодова предности у односу на другопласирани Волфсбург.

Ако Волфсбург у недељу не савлада Борусију из Менхенгладбаха, Баварци ће и математички трећу годину заредом постати прваци Немачке.

Бајерн је теже него што се очекивало дошао до тријумфа на „Алијанц арени”, а једини гол постигао је Бастијан Швајнштајгер у 80. минуту.

 

Семафор 30. кола Бундеслиге:
Дортмунд – Франкфурт 2:0 (Аубамејанг 24. пенал, Кагава 32)
Келн – Леверкузен 1:1 (Гине 83 – Брандт 60)
Хамбург – Аугзбург 3:2 (Олић 11, Ласога 19 – Бобадиља 25, Вернер 6)
Хановер – Хофенхајм 1:2 (Стиндл 24. пенал – Модесте 1, Шиплок 83)
Штутгарт – Фрајбург 2:2 (Гинчек 24, Харник 27 – Петерсен 58. пенал, 86)

Бајерн - Херта 1:0 (Швајнштајгер 80)

Недеља:

15,30: Падерборн – Вердер

17,30: Менхенгладбах – Волфсбург

Петак:

Мајнц – Шалке 2:0 (Бел 28, 31)

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
GOJKO kada igra kao vidra ham. neće ispasti ali ti majstore pošto ti ističe ugovor beži iz tog lošeg tima koji je još pre 2g. trebao u cvajtu. idi u borusiju d. ili m. a najbolje u sunčanu atinu u panatinaikos ili aek koji pravi posle 20 g. dream team.
Coa983
Kako Schalke igra, Dortmund ce ih brzo preskociti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.