Почетна / Фудбал / Велика петорка

Дортмунд у финалу, Бајерн се оклизнуо на једанаестерцима! (ВИДЕО)

Дортмунд ће играти у финалу Купа Немачке 30. маја на Олимпијском стадиону у Берлину. „Милионери” су у „немачком класику” у полуфиналу елиминисали браниоца трофеја, па су на овај начин стекли шансу да стигну до трофеја у турбулентној сезони
ФОТО: АП

Домаћи су на „Алијанц арени” играли своју игру, држали лопту, имали драстично већи посед лопти и далеко више шанси. У првом полувремену једно од њих искористио је Роберт Левандовски, који је у 30. минуту довео Бајерн у вођство.

Наравно, није имао Дортмунд шта да изгуби, па је Клоп, како се меч ближио крају, наредио иницијативу. И она је уродила плодом. Претходно је на терен послао Мкитарјана у 70. минуту уместо Кагаве.

Само шест минута било је потребно Јермену да асистира, који је избегао офсајд замку, потом послао лопту ка Обамејангу, а овај ју је сустигао клизећим стартом и послао је у мрежу поред немоћног Нојера.

Недуго потом имао је Дортмунд три сјајне прилике, али је Нојер оставио свој тим у игри. Прво је одбранио ударац Мкитарјана, а потом и два Ројса. У међувремену Бајерн је остао без Арјена Робена, који се повредио после само 16 минута на терену!

У продужецима је Бајерн био бољи, али Бастијан Швајнштајгер је пропустио две сјајне прилике. Оба пута зицере му је скинуо голман Дортмунда Лангерак. То је значило да ће једанаестерци одлучивати о путнику за Берлин.

А прва два је Бајерн промашио на невероватан начин, најпре се оклизнуо Лам, потом и Алонсо! Дортмундови играчи су били прецизни, после погодака Гундогана и Кела стекли су велику предност.

У трећој серији Лангерак је зауставио ударац Гецеа, а Нојер Хумелса. Потом је лопту узео голман Бајерна Нојер, али је погодио пречку. То је значило да је Дортмунд у финалу!

Србин Невен Суботић меч је преседео на клупи, док Милош Јојић није био у протоколу.


All Goals FT 90'+ Penalty---- Bayern Munich 1... by OfficialGoals
Семафор полуфинала Купа Немачке:
Бајерн – Дортмунд 1:1, једанаестерцима 0:2 (Левандовски 30 – Обамејанг 76)
Среда:
20,30: Арминија – Волфзбург
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mitja
da li je sramota ne biti u prvih 18 u Dortmundu??? to moze samo neki ganci bot da kaze. za njih je japanska i turska druga liga vrhunac prodaje.
AcA
Jojic - zar se ocekuje od njega da igra? Zeznuli Borusiju svaka cast.
Arijel
MILOS JOJIC JOS JEDAN MEC NIJE U PROTOKOLU. TO JE TAJ IGRAC

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.