Почетна / Фудбал / Велика петорка

ЕКСКЛУЗИВНО - Бранислав Ивановић: Научићу Муриња српски

Српска застава опет се вије изнад Стамфорд бриџа. Бранислав Ивановић и Немања Матић вукли су и гурали Челзи до титуле шампиона Енглеске и у недељу, три кола пре краја првенства, тријумфално подигли руке.

Челзи је пети пут првак Енглеске, а колики је допринос репрезентативаца Србије најбоље потврђује податак да су их колеге уврстиле у идеалан тим Премијер лиге.

Убрзо по завршетку утакмице Челзија против Кристал паласа којом су Плавци потврдили освајање титуле, енглески медији су направили мноштво анализа којима су покушали да одгонетну тајну успеха клуба са Стамфорд бриџа. Бројеви и слова тумачили су најситније детаље игре Челзија, а кад је све сложено по реду појавило се име Бранислава Ивановића.

Дијего Коста је тресао мреже, Сеск Фабрегас „паковао“ голове, Тибо Куртоа доводио до очајања противничке нападаче, али само је име капитена репрезентације Србије попунило све колоне на основу којих се мери учинак. Бранислав Ивановић је одиграо најбољу сезону у каријери и за то је награђен титулом шампиона Енглеске!

- Хајде да се сложимо да ми је ово најбоља сезона у досадашњем делу каријере – одговорио је Бранислав Ивановић на питање да ли се слаже за закључком да је у претходних десет месеци приказао најбоље партије у животу: - Волео бих да одбранимо титулу, а за тако нешто биће потребне још боље игре.

Може ли гард скромности да падне бар због прославе шампионске титуле?

- Нисмо прославили освајање титуле.

- Шта је онда представљало све оно виђено после утакмице против Кристал паласа?

- Рецимо да смо на тај начин обележили долазак на циљ. Прославићемо титулу кад одиграмо последње коло и добијемо титулу. О томе ће се, верујем, причати...

Да ли сте већ ангажовали некога да се побрине где ће те и како славити?

- Дрогба и Тери су за то задужени. Више пута су добро обавили задатак, сигурно ће и овог пута...

Шта вам је рекао Мурињо после освајања титуле?

- Ништа нарочито. Првенство још није готово. Морамо да га завршимо како доликује шампионима.

Кад погледате уназад, шта сматрате као пресудним детаљем успеха?

- Прошле сезоне, као и ове, нисмо губили утакмице против најјачих тимова. Освајали смо бодове против Јунајтеда, Арсенала, Ситија, Ливерпула. За разлику од прошле сезоне, нисмо грешили против такозваних мањих клубова, нисмо губили бодове на које смо рачунали. Успели смо целе сезоне да одржимо концентрацију, да играмо на високом нивоу и то нас је довело до циља.

Кад већ толико помињете Муриња... Током каријере често је радио са српским фудбалерима. Зна ли неку српску реч?

Можда зна, али ја га никад нисам чуо да је нешто рекао на српском. Причамо на енглеском.

Можда је време да научи. Са Србима је освојио пуно трофеја у Италији и Енглеској...

- Сад сте ми дали идеју... Мораћу да га научим да нешто каже на српском. Ваљда смо Немања и ја бар толико заслужили... 

Цео интервју можете прочитати 5. маја у штампаном издању Спортског журнала. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.