Почетна / Фудбал / Велика петорка

Шоу Жозеа Муриња: Не чувам вицешампионске медаље, па сам је бацио навијачу Арсенала, то је за губитнике

Тренер Челзија Жозе Морињо оценио је да је његов тим био бољи ривал у утакмици Комјунити Шилда против Арсенала, али да је изгубио пошто су се „тобџије” боље браниле
ФОТО: АП

Били смо бољи тим и изгубили, а победио је тим који се више бранио. Имали смо иницијативу, контролисали утакмицу и имали посед лопте. Арсенал се бранио са десеторицом играча, сви су готово били испред лопте. Ставили су све испред своје црте и били добро организовани. Честитам им – рекао је Мурињо, а преносе британски медији.

Арсенал је освојио прву титулу у сезони, Комјунити Шилд, пошто је на стадиону Вембли победио Челзи са 1:0, а победоносни гол постигао је Алекс Окслејд-Чембрлејн у 24. минуту сјајним ударцем са око 16 метара десно искоса.

Имали су неколико добрих шанси из контри, али ми смо своје стварали организованим фудбалом. Играли су тактички и дошли до гола предности без икаквог разлога – додао је Мурињо.

Тренер Арсенала Арсен Венгер оценио је да је његов тим превазишао „комплекс” Челзија и да је показао велику жељу за победом.

Физички јако тешка утакмица, а ни терен није био у најбољем стању. Од када смо повели, можда смо учинили мало више ствари да одбранимо ту предност, али смо показали велику жељу за победом. Када смо нападали, деловали смо да можемо до још неког гола, али смо некако превише играли на својој половини. Играли смо под „ручном кочницом”, али смо превазишли могући комплекс – казао је Венгер.

Мурињо се после утакмице поздравио са свим играчима Арсенала, али не и са тренером Венгером, с којим је имао доста јавних сукоба у последњих неколико сезона.

Венгер је намерно избегао руковање после меча. Ја сам стајао испред уласка у тунел, поздравио сам се са свим играчима Арсенала, али он је избегао руковање – рекао је Мурињо.

Венгер је одбацио оптужбе на конференцији за новинаре рекавши да се после утакмице „више пута руковао” и додао да ту нема ничег „посебног”.

Такође, Мурињо је при изласку са стадиона бацио освојену сребрну медаљу навијачу Арсенала.

Не чувам вицешампионске медаље, па сам је бацио једном навијачу Арсенала. То је за губитнике, за њих је то лепа успомена – рекао је Португалац.

Наредног викенда ће почети нова сезоне Премијер лиге, а титулу брани Челзи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.