Почетна / Фудбал / Велика петорка

Победа Челзија против деветорице Арсенала, Вест Хем нанео Ситију први пораз

Фудбалери Челзија победили су у шестом колу Премијер лиге Арсенал са 2:0 и тако добили „ветар у леђа” за наставак шампионата, у којем су до сада заузимали место у доњем делу табеле.
ФОТО: АП

Челзи је овом победом скочио са 17. места на позицију у средини табеле, док је Арсенал остао на четвртом месту, барем до завршетка послеподневних мечева.

Стрелци за Плавце били су Курт Зума у 53. - сјајним голом главом, и Еден Азар у 91. минуту.

Изабраници Жозеа Муруиња били су, истина, доминантни током читавог меча, али је битка добијена и због тога што су Тобџије остале без два играча током меча

Прво је црвени картон у завршници полувремена зарадио Габријел, који је шутнуо Дијега Косту - очигледно испровоциран његовим понашањем, да би у 80. минуту први пут у каријери био искључен Санти Касорла.

Српски фудбалери Бранислав Ивановић и Немања Матић солидно су одиграли целу утакмицу.

 

Можда и највеће изненађење кола приредили су фудбалери Вотфорда који су на Сент Џејмс Парку савладали домаћи Њукасл (2:1) головима Одиона Игала.

У тиму Њукасла није било српског репрезентативца Александра Митровића који одрађује суспензију због црвеног картона добијеног против Арсенала.

Борнмут је погоцима Калума Вилсона и Мета Ричија рано решио питање победника против Сандерленда, који је од 74. минута играо са играчем мање искључења Јонаса Кабула.

Важну победу извојевала је екипа ВБА која је у гостима славила против Астон Виле, а једини гол на мечу дело је Саида Берахина у 39. минуту.

Победника није било у мечевима Стоук - Лестер (2:2) и Свонси-Евертон (0:0).

Фудбалери Лестера су успели да остваре реми и поред тога што су имали два гола заостатка после 20. минута. Нападач „Лисица” Ријад Марез постигао је шести гол и осамосталио се на челу листе стрелаца Премијер лиге.

Фудбалери Вест Хема савладали су данас у гостима Манчестер сити са 2:1, у шестом колу енглеске Премијер лиге.

Вест Хем је тако избио на друго место са 12 бодова, три мање од водећег Ситија, који је до сада имао максималан учинак.

Гости су водили головима Виктора Мозеса у шестом и Диафре Сакоа у 31. минуту, а Сити је смањио у надокнади првог полувремена преко Кевина Де Брујнеа.

Сити је имао иницијативу и много прилика за гол у другом полувремену, али је посебно расположен био голман Вест Хема Адријан.

Семафор шестог кола Премијер лиге:

Челзи – Арсенал 2:0 (Зума 53, Азар 90+1)

Астон Вила - ВБА 0:1 (Берахино 39)

Борнмут - Сандерленд 2:0 (Вилсон 4, Ричи 9)

Њукасл -Вотфорд 1:2 (Јанмат 62. - Игало 10, 28)

Стоук - Лестер 2:2 (Кркић 13, Валтерс 20. - Марез 51. пенал, Варди 69)

Свонси - Евертон 0:0

Манчестер Сити – Вест Хем 11:2 (Де Брујне 45 - Мозес 6, Сако 31)

Недеља:

14,30: Тотенхем – Кристал Палас

17,00: Саутемптон – Манчестер Јунајтед

17,00: Ливерпул - Норич

 

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ned
Koста је увек био прљав играч, али ће под Мурињом достићи врхунац. Сећате се какав је Пепе био тад, а какав је сад? Мурињо је рак фудбала. А мене је срамота што је један Србин често предводник те његове филозофије фудбала на терену - победити по сваку цену, уз најпрљавије трикове. А какав је неко на терену, такав је и у приватном животу. Ту се најбоље исказује карактер. А који год судија да је данас судио - било би исто. Коста не би добио црвени да је извадио пиштољ и почео да пуца на Арсеналове играче. Јер, како рече Специјални лицемер, Челси је данас МОРАО да победи!
Ned
Kоста је увек био прљав играч, али ће под Мурињом достићи врхунац. Сећате се какав је Пепе био тад, а какав је сад? Мурињо је рак фудбала. А мене је срамота што је један Србин често предводник те његове филозофије фудбала на терену - победити по сваку цену, уз најпрљавије трикове. А какав је неко на терену, такав је и у приватном животу. Ту се најбоље исказује карактер. А који год судија да је данас судио - било би исто. Коста не би добио црвени да је извадио пиштољ и почео да пуца на Арсеналове играче. Јер, како рече Специјални лицемер, Челси је данас МОРАО да победи!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.