Почетна / Фудбал / Велика петорка

Два мата Бетиса на исти начин за нову победу, реми Атлетико Мадрида и Реала

Тим из Севиље имао је чак 14 шутева на гол мање од ривала, али је био много прецизнији
ФОТО: АП

Домаћин је нападао, а гост давао голове.

Имао је Рајо Ваљекано 23 покушаја, а Бетис само девет удараца на гол, али од тога чак шест у оквир мреже, а два су завршила у њој.

И то скоро на идентичан начин. Набацивање по земљи са стране и шут скоро по средини гола, али на срећу зелено-белих закопрцала се лотпа у мрежи.

Прво је погодио Хајко Вестерман у 20, а потом и Рубен Кастро у 61. минуту.

 

Партизанов ривал у Лиги Европе Атлетик Билбао био је убедљив на свом терену, иако је "моторе упалио" тек после пола сата.

Гости су повели преко Пареха у 20. минут, а одна су Лапорте, Сусаета и Адуриц режирали преокрет.

 

Фудбалери Атлетика и Реала играли су вечерас у Мадриду нерешено 1:1, док је Виљареал поражен на гостовању од Левантеа са 1:0, у утакмицама 7. кола првенства Шпаније.

На испуњеном стадиону Висенте Калдерон очекивано је вођена жестока борба, неизвесна до самог краја, а „краљевски клуб” шести пут заредом није успео да слави против Атлетика у гостима.

Реал је повео на почетку сусрета голом Бенземе, до краја полувремена Гризман није реализовао пенал за домаћина, али је тим Дијега Симеонеа заиграо ангажованије у наставку и био ближи успеху.

Изједначујући погодак за Атлетико постигао је резервиста Вијето у самој завршници, али популарне „јорганџије” нису успеле да стигну и до преокрета.

Вечерашњим ремијем Реал је преузео друго место на табели са 15 бодова, док Атлетико на петој позицији има два бода мање.

Захваљујући подели бодова у дербију Мадрида лидер је остао Виљареал, иако је поражен на гостујућем терену од Левантеа, први пут ове сезоне, па је домаћин драгоценим успехом побегао са зачеља.

Семафор седмог кола Ла Лиге:

Селта - Хетафе 0:0

Севиља - Барселона 2:1 (Крон-Дели 52, Ибора 58. - Нејмар 74. пенал)

Гранада - Депортиво Ла Коруња 1:1 (Пити 65 - Фајр 25)

Еспањол - Спортинг Хихон 1:2 (Каиседо 62 - Халиловић 10, Менендез 90+2)

Лас Палмас - Еибар 0:2 (Берхон 7, Бастон 62)

Малага - Реал Сосиједад 3:1 (Шарлес 4, 7, 89 - Агирече 14)

Рајо Ваљекано - Бетис 0:2 (Вестерман 20, Кастро 61)

Атлетик Билбао - Валенсија 3:1 (Лапорте 31, Сусаета 60, Адуриц 69 - Парехо 20)

Леванте - Виљареал 2:1 (Дејверсон 83)

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:1 (Вието 83 - Бензема 9)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.