Почетна / Фудбал / Велика петорка

Костић асистент у убедљивом поразу Штутгарта у Дортмунду, нула Аугзбурга

Борусиja из Дортмунда надигралa je на свом Весфалену екипу Штутгарта са 4:1 (2:1) у 14. колу немачке Бундеслиге
ФОТО: АП

Борусија се вратила на победнички колосек, који је на кратко прекинула поразом у прошлом колу против Хамбурга, на прави начин и лаким тријумфом над „швабама” дошла на осам бодова заостатка у односу на Бајерн.

Пјер-Емерик Обамејанг наставио је да решета у Бундеслиги и са два нова гола стигао до бројке 17, што га чиним првим стрелцем лиге.

Са друге стране, све што су гости из Штутгарта успели да ураде је да унесу неизвесност у финишу првог полувремена преко Данијела Дидавија, којем је „као на тацни” пред празан гол асистирао Филип Костић.

Бајер Леверкузен и Шалкеа одиграли су нерешено – 1:1, док на мечу између Аугсбурга и Волфсбурга није било голова.

„Фармацеути” су били бољи ривал, имали су већи посед лопте и две добре прилике за гол, међутим, Карим Белараби није успео да савлада голмана Шалкеа у 32. и 43. минуту.

Шалке је на почетку другог полувремена шокирао домаћу публику, пошто су после једне контре и проигравања Леона Горецке кроз одбрану Бајера за Максима Чупо-Мотинга у 50. минуту гости повели.

Ипак, домаћин је у наставку меча све озбиљније претио, а то им се исплатило у 85. минуту. Хавијер Ернандес је убацио лопту с десне стране, а голман Шалкеа Ралф Фахрман ју је одбио, међутим, само до затрчалог Ритхера, ког је она погодила у груди и ушла у гол.

Семафор 14. кола Бундес лиге:
Дортмунд – Штутгарт 4:1 (Кастро 3, Абумејан 19, 90+1, Нидермајер 65. аутогол – Дидави 40)
Леверкузен – Шалке 1:1 (Рихтер 85. аутогол – Чупо-Мотинг 50)
Аугзбург – Волфсбург 0:0
Субота:
Бајерн – Херта 2:0 (Милер 34, Коман 41)
Вердер – Хамбург 1:3 (Ујо 64. – Иличевић 3, Грегорич 27, Милер 68)
Хановер – Инголштат 4:0 (Гуедес 5, Андреасен 11, Караман 24, Бех 83)
Хофенхајм –Менхенгладбах 3:3 (Цубер 11, Полански 34, Амири 47. – Јонсон 5, 87, Дрмић 56)
Мајнц – Ајнтрахт 2:1 (Муто 5, Малили 42. – Сеферовић 61)
Петак:
Дармштат – Келн 0:0
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sale196
Dortmund odigrao savrsen mec. Mogli su da im daju 10 komada. Ofanzivna cetvorka Kastro-Rojs-Mktarjan-Obamejang funkcionise sjajno.
mix
Augsburg igra remi sa kurjacima koji su treci u Bundesligi...! So, Partizan bi se borio za titulu sa Bajernom! Molim? Pa , jesmo li mi pojeli Augsburga tamo sa 3-1 ? Eto, tek da se zna ko je Partizan u Jevropi!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.