Почетна / Фудбал / Велика петорка

Велбек у 95. срушио Лестер, Ливерпул бројао до шест, Тотенхем савладао и Сити (ВИДЕО)

Тренер Арсенала Арсен Венгер сјајно мењао, Волкот и Велбек ушли и дали голове за преокрет
ФОТО: АП

Све и да су играли 19. и 20. у Премијер лиги зна се да би било борбено и узбудљиво, што довољно говори каква се битка била на Емирејтсу у дуелу два водећа тима, Арсенала и Лестера.

У првом минуту већ је виђена шанса за Тобџије, а тако се наставило током целог меча. Ипак, све до финиша првог полувремена гол није виђен.

У последњих десетак минута првог дела три жута картона добили су играчи Арсенала, али ниједан од њих није за фаул кога и није било у казненом простору у 45. минуту.

Џејми Варди, тренутно најбољи играч и стрелац Премијер лиге, надмудрио је ривала, за кога је намерно запео, али и судију Мартина Еткинсона, који је насео на његову глуму и свирао пенал. Варди је био сигуран са беле тачке за предност Лисица на полувремену (1:0).

Почетак другог дела донео је четири жута картона за Лестер у осам минута, а два је добио Симпсон, па је у 54. уследио црвени картон.

Тренер Ранијери извео је нападача Мареза и увео дефанзивца Василевског.

Арсенал је појачао притисак и у 70. минуту дошао до изједначења четвртим голом Волкота у сезони.

Набачену лопту у казнени Жиру је спустио главом, а на њу натрчао Волкот, који је у 61. минуту заменио Кокелана, и сместио је иза леђа голмана Шмајхела.

Уследило је затишје пред буру, а онда убитачних десет минута у којима су чудо и Шмајхел спасили Лестер. Нарочито дански голман, који је у 87. минуту сјајно одбранио шут Жируа са десет метара.

Ипак, минуту после одређене надокнаде од четири минута уследила је "експлозија" на Емирејтсу.

Дани Велбек је заиграо после десет месеци опоравка, заменио је у 83. минуту Окслејда Чембрлена, а у 95. минуту је Озил извео слободан ударац, а Велбек је главом лопту сместио у мрежу.

Арсен Венгер, тренер Тобџија, ко прстом у мед је погодио са изменама, Волкот и Велбек дали су голове!

Ливерпул је прегазио фењераша Астон Вилу. О каквом се мечу радило говоре и изразито благе реакције традиционално темпераментног тренера Црвених Јиргена Клопа.

Ливерпул је повео у 16. минуту голом Данијела Стариџа, који је у првој постави био први пут од октобра прошле године. Девет минута касније гол је постигао Џејмс Милнер, док је три гола предности „црвенима” донео Емре Џан у 58. минуту.

Дивок Ориги постигао је гол у 63. минуту, само минут пошто је ушао на терен, Натанијел Клајн је постигао пети гол у 65. минуту, а коначан резултат поставио је Коло Туре у 71. минуту.

Екипа Јиргена Клопа је прекинула низ од две утакмице без победе и после 10. првенственог тријумфа попела се на осмо место на табели 38 бодова.

Астон Вила је први пут од октобра 1983. године на свом Вила парку у првенству примила шест голова.

Претрпела је 16. првенствени пораз и налази се на последњем 20. месту са 16 бодова, на осам бодова од сигурне зоне. 

Фудбалери Тотенхема победили су вечерас на гостујућем терену Манчестер Сити са 2:1, у утакмици 26. кола Премијер лиге, и тиме преузели друго место на табели.

Тотенхем је повео голом Харија Кејна у 53. минуту из једанаестерца, а изједначио је Келечи Ихеначо у 74. минуту. Коначан резултат поставио је Кристијан Ериксен голом у 83. минуту.

Тотенхем је остварио пету узастопну победу и преузео је друго место од Арсенала, иако обе екипе имају по 51 бод. Два бода више има првопласирани Лестер, који је раније данас изгубио од Арсенала са 1:2. Манчестер Сити је четврти на табели са 47 бодова и посустао је у борби за титулу.

У првом полувремену екипе нису направиле озбиљније шансе. Најбоља је била она из 29. минута када је фудбалер Тотенхема Ериксен добро шутирао са нешто више од 20 метара, а голман Манчестер Ситија Џо Харт успео је да одбрани.

Друго полувреме почело је добром шансом Ситија. Јаја Туре је у 49. минуту центрирао пред гол Тотенхема, али Серхио Агуеро у петерцу није добро захватио лопту и послао је преко гола.

У 53. минуту Тотенхем је повео голом Кејна из једанаестерца. Пенал је досуђен пошто је лопта, после центаршута Данијел Роуза са леве стране у шеснаестерац, погодила у руку Рахима Стерлинга. Кејн је послао Харта у супротну страну и постигао 16. гол у првенству. Он је сада други на листи стрелаца иза Џејмија Вардија из Лестера, који је постигао три гола више.

Сити је четири минута касније могао да изједначи, али је Јаја Туре из слободног ударца погодио пречку. Домаћи су изједначили у 74. минуту голом Ихенача, који је осам минута раније заменио Фернанда. Комбиновали су Давид Силва и Гаел Клиши, који је додао до 19-годишњег Нигеријца а њему није било тешко пошаље лопту у мрежу. То је његов седми гол у последњих 11 утакмица за Сити.

Победу Тотенхему донео је Ериксен голом у 83. минуту, после добре асистенције Ерика Ламеле.

До краја утакмице домаћи играчи су покушавали да постигну гол, али у томе нису успели, пре свих Силва и Николас Отаменди, па су претрпели други узастопни пораз, седми у првенству.

Екипа Мануела Пелегринија је у последње две утакмице претрпела два пораза од екипа које се боре за шампионску титулу. Прошле недеље Сити је изгубио од Лестера са 1:3, а вечерас од Тотенхема. 

Семафор 26. кола Премијер лиге:

Субота:

Сандерленд – Манчестер Jунајтед 2:1 (Казри 3, Коне 82 – Марсијал 39)

Борнмут – Стоук 1:3 (Ричи 57 – Имбуле 9, Афелај 52, Хоселу 55)

Кристал Палас – Вотфорд 1:2 (Адебајор 45 – Динеј 16 пенал, 82)

Евертон – ВБА 0:1 (Рондон 14)

Норич – Вест Хем 2:2 (Брејди 54, Хулахан 65 – Паје 74, 76)

Свонси – Саутемптон  0:1 (Лонг 69)

Челзи – Њукасл 5:1 (Коста 5, Педро 9, 59, Вилијан 17, Траоре 66 – Таузенд 90)

Недеља:

Арсенал – Лестер 2:1 (Волкот 70, Велбек 90+5 - Варди 45. пенал)

Астон Вила – Ливерпул 0:6 (Стариџ 16, Милнер 25, Чан 58, Ориђи 63, Клајн 65, Туре 71)

Манчестер Сити – Тотенхем 1:2 (Ихеначо 74 – Кејн 53. пенал, Ериксен 83)

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule
Venger dovodi Zlicica iz FK Vojvodine!
shone
ludilo! jos ko je igrao na arsenal...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.