Почетна / Фудбал / Велика петорка

Ван Гал: Наследио сам сломљену и неуравнотежену екипу

Ван Гал, који је после Светског првенства у Бразилу преузео Јунајтед, рекао је да би му било лакше да је наследио екипу од легендарног Алекса Фергусона, а не Дејвида Мојеса
ФОТО: АП

Тренер Манчестер Јунајтеда Луј ван Гал изјавио је да је од бившег тренера тог клуба Дејвида Мојеса наследио „сломљену” и неуравнотежену екипу.

У Барселони сам наследио екипу од Бобија Робсона годину дана пошто је он освојио три титуле и није било проблема. Када сте успешни, имате добру екипу, а сада мислим да имам сломљен тим – рекао је Ван Гал, а пренели британски медији.

Када погледате ко игра за Јунајтед, видећете квалитетне играче. Ту су Вејн Руни, Робин Ван Перси, Хавијер Фернандес, Дани)Велбек, имате и Хуана Мату, Маруана Фелаинија, али и Андера Ереру. Има много играча који играју на истим позицијама, екипа није уравнотежена. Много је теже наследити тим у тешкој ситуацији – додао је холандски тренер.

Ван Гал ће у наредне три недеље покушати да доведе најмање два играча, а заинтересован је за Томаса Вермалена и Матса Хумелса.

Јунајтед је заинтересован и за Кевина Стротмана из Роме, али је италијански клуб тражио 79 милиона фунти, а и управа Реал Мадрида жели велико обештећење за свог играча Анхела ди Марију, за кога је манчестерски клуб такође заинтересован.

Ван Гал је рекао да неће превише новца потрошити на трансфере.

Не купујем играче само због куповине. Купујем да бих појачао моју екипу. Сада не знам да ли ћемо играти у формацији 5-3-2 или 4-3-3. Ако се одлучим за 4-3-3, онда ћемо морати да купимо квалитетне крилне играче и нападаче – рекао је Ван Гал.

Бивши селектор Холандије додао је да се неће „играти” с тренером Челзија Жозеом Мурињом и да Португалца сматра својим пријатељем.

Мурињо је недавно рекао да је Јунајтед превише платио фудбалера Саутемптона Лука Шоа, који је на Олд Трафорд дошао за 27 милиона фунти и да би довођење 19-годишњака за тај новац „убило” лондонски клуб.

Ван Гал је наговестио да ће о томе приватно разговарати с Мурињом, који му је три године био асистент у Барселони.

Мислим да се нећу сукобљавати с њим. Он је мој пријатељ – рекао је Ван Гал

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.