Почетна / Фудбал / Велика петорка

Чудо над чудима: Лестер освојио Премијер лигу! (ВИДЕО)

Два кола пре краја догодило се чудо на Острву, можда и највеће од кад се лопта закотрљала у Великој Британији – Лестер је постао шампион Премијер лиге!
ФОТО: Ројтерс

Челзи и Тотенхем су ремизирали, а тај резултат донео је сензационалну титулу шампиона Лестеру, уједно прву у тренерској каријери Клаудију Ранијерију.

Расплет какав је мало ко могао да очекује на почетку шампионата, овосезонски расплет је права бајка за све којима је Лестер при срцу, али и свима онима којима су досадиле екипе препуне новца, екипе које могу да купе кога год пожеле.

И заиста је чудо да је Лестер шампионат завршио испред Манчестер ситија и Манчестер јунајтеда, Челзија, Арсенала, Тотенхема, Ливерпула... И не само то, Лисицама су многи предвиђали грчевиту борбу за опстанак.

А мало је недостајало да Тотенхем преживи и ово коло и да остане у трци за титулу. Певци су против љутог ривала Челзија на полувремену водили са 2:0, головима Кејна и Сон Хунг Мина.

Али, Челзи је у наставку играо као да им живот од тога зависи, иако за њих овај сурет готово да није имао никаквог резултатског значаја.

Наду да могу да помрсе рачуне Тотенхему донео им је Кејхил у 58. минуту, а кад је Азар изједначио у 83. минуту радовале су се присталице Лестера, али и Челзија, с обзиром да је загорчан живот омраженом тиму из истог града.

До краја сусрета готово да нисмо видели ништа од фудбала, али је било прегршт грубих стартова са обе стране, уз невероватан број жутих картона. Варнице су севале и после меча, кад су се покошкали играчи при уласку на тунел, али све ће то бити брзо заборављено, причаће се само о новом шампиону – Лестеру!

Семафор 36. кола Премијер лиге:
Челзи – Тотенхем 2:2 (Кејхил 58, Азар 83 – Кејн 35, Сон Хунг Мин 44)
Недеља:
Манчестер јунајтед – Лестер 1:1 (Марсијал 8 – Морган 17)
Саутемптон – Манчестер сити 4:2 (Лонг 25, Мане 28, 57, 68 – Навас 64, Ихиначо 78)
Свонси – Ливерпул 3:1 (Андре Ају 20, 67, Корк 33 – Бентеке 65)
Субота:
Евертон – Борнмут 2:1 (Клеверли 7, Бејнс 64 – Пју 9)
Њукасл – Кристал палас 1:0 (Таунсенд 58)
Стоук – Сандерленд 1:1 (Арнаутовић 50 – Дефо 90+4. пенал)
Вотфорд – Астон Вила 3:2 (Абди 45+2, Дини 90, 90+3 – Кларк 28, Џордан Ају 48)
ВБА – Вест Хем 0:3 (Кујате 34, Нобл 45+2, 79)
Арсенал – Норич 1:0 (Велбек 59)
Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Били
2. маја 1993. године Питер Шмајхел је први пут освојио Премијер Лигу. Имао је 29 година! 2. маја 2016. године Каспер Шмајхел је први пут освојио Премијер Лигу. Тренутно му је 29 година!
koler
Totenham je looserski klub tako da sam znao da nece biti problema, Cestitam
007
još kad bi ovde neko smeo osim czip. da osvoji titulu,arkanov obilić ne računam jer je bio poluga vlasti ,to bi bilo još veće čudo BRAVO LESTER
Che
Ovo budi nadu u nasoj PREMIJER ligi.
gepard
sigurno jedno od najvecih iznenadjenja u istoriji fudbala...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.