Почетна / Фудбал / Велика петорка

Челзи и Јунајтед на врху, Матић асистент, ашфорд за радост Муриња у 92. минуту!

Челзи је засео на врх табеле Премијер лиге, Плавци су остварили и трећу, рутинску победу. Тим Антонија Контеа је лако славио на „Стамфорд Бриџу” против Барнлија
ФОТО: Ројтерс

Све је почело од Немање Матића који је асистирао Едену Азару за погодак већ у деветом минуту. Потом су погодили још Вилијан и Мозес. Читав меч одиграо је и Бранислав Ивановић, који је зарадио жути картон.

Саутемптон је извукао бод против Сандерленда и тим учинком Свеци могу да буду задовољни. Највише због чињенице да су гости водећи гол постигли у 80. минуту, али је пет минута пре краја изједначио Родригез.

Српски репрезентативац Душан Тадић не игра у прошлогодишњој форми, овога пута је био стартер, али га је у 67. минуту заменио Шејн Лонг.

Арсенал је лако славио на гостовању Вотфорду, лакше него што је било ко то очекивао. Тобџије су већ на полувремену водиле са 3:0, до краја меча су примиле један гол, али домаћин више од тога није могао.

Први тријумф остварио је и шампион Лестер, који је на домаћем терену минимално поразио Свонси. Ипак, тим из Велса био је више него инфериоран. Напокон је прорадио Варди, стрелац водећег поготка, сјајни дефанзивац Морган је дуплирао предност, а неизвесност је унео Фер десет минута пре краја. У надокнади времена Марез је промашио једанаестерац.

Евертон се мучио против Стоука, али ће се са овог меча памтити само одлучујући тренутак на мечу, у 51. минуту. Бејнс је извео једанаестерац, а лопта се од Шеја Гивена одбила у гол. На крају је гол приписан несрећном голману Стоука.

Уводни меч трећег кола Премијер лиге био је и дерби, Тотенхем је угостио Ливерпул и извукао бод (1:1). Ламела је у 43. минуту у казненом непотребно срушио Фирмина, а са беле тачке био је прецизан Милнер и гостима донео предност (0:1).

Изједначио је домаћин преко Роуза у 72. минуту, лопта убачена у казнени дошла је до друге стативе где је дочекао бек Певаца и провукао је кроз мали небрањени простор између стативе и голмана Мињолеа (1:1).

Ливерпул је два пута могао до целог плена у надокнади. Прво је шут Вијналдума изблокирао руком Алдерверелд, али је судија остао нем, а који секунд потом контра два на два, лопта у фор Лалани на 16 метара, али је и њега стигао Тоби да изблокира за коначан реми 1:1.

У дуелу до овог кола непоражених тимова виђена је тврда утакмица са епилогом какав воли Жозе Мурињо, победом његовог тима у надокнади времена.

Кад се чинило да ће резултат остати 0:0 и да ће Хал освојити седми бод ове сезоне, десило се супротно. У 92. минуту Руни је одлично прошао по левој страни, ушао у шеснаестерац и упутио лопту ка Рашфорду, а овај је све то одлично испртио и лако је сместио у мрежу за трећи тријумф

Семафор трећег кола Премијер лиге:
Тотенхем – Ливерпул 1:1 (Роуз 72 – Милнер 43. једанаестерац)
Челзи – Барнли 3:0 (Азар 9, Вилијан 41, Мозес 89)
Кристал Палас – Борнмут 1:1 (Дан 90+3 – Кинг 11)
Евертон – Стоук 1:0 (Гивен 51. аутогол)
Лестер – Свонси 2:1 (Варди 32, Морган 52 – Фер 80)
Саутемптон – Сандерленд 1:1 (Родригез 85 – Дефо 80. једанаестерац)
Вотфорд – Арсенал 1:3 (Переира 57 – Казорла 9. једанаестерац, Санчез 40, Озил 45+1)
Хал – Манчестер Јунајтед 0:1 (Рашфорд 90+2)
Недеља:
14,30: ВБА – Мидлзбро
17,00: Манчестер Сити – Вест Хем
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.