Почетна / Фудбал / Велика петорка

СРПСКИ РЕКОРД: Максимовић коначно у Наполију!

Дефанзивац Никола Максимовић постао је најскупљи српски фудбалер свих времена, пошто је коначно склопљен трансфер у Наполи за укупно 29 милиона евра, преноси бројни италијански медији.
ФОТО: Н. Неговановић

Скај Италија наводи да је договор Торина и Наполија вечерас договорен, у који је обухваћен везиста Наполитанаца Марко Валдифијори, процењен на 3,5 милиона евра, док ће преостали износ бити исплаћен за Максимовића.

Максимовић је на тај начин срушио рекорде Саве Милошевића, Немање Матића Лазара Марковића, чији су трансфери коштали 25 милиона евра.

Бивши фудбалер Црвене звезде потписаће петогодишњи уговор вредан укупно шест милиона евра.

Он претходне две недеље није желео да тренира са тимом јер је Торино одбио понуду Наполија, али је на крају попустио председник Ургано Каиро.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Куда иде овај свет?
Kada neko za ovo drvo daje 5-6 prosecnih budzeta jednog grada u Srbiji velicine Paracina? Dakle grad od 30.000 ljudi zivi nekoliko godina za pare koje se potrose na ovog... Ne, ne, nema nam spasa, bolje sto pre taj meteor neka udari, inace...
Freedom fighters
FK Sloboda Užice likes this :)
uzicanin
Nazalost Sloboda nema nijedan euro od ovog transfera,jer Maksimovic nije promenio drzavu.....
uzicanin
Ma nevalja CZ,Spajic je bio bolji
bond
Pokidao nam je živce protiv Bordoa, ali mu želim svu sreću u timu koji je Maradona proslavio. Konačno da navijamo za jedan italijanski klub iz vrha tabele, što je svojevrsni pokazatelj uspešnosti naših fudbalera u nikad slabijoj Seriji A. Kad se setim prve polovine devedesetih koliko je naših fudbalera igralo u tada najjačoj ligi sveta a sada smo šaka jada. Milanović je donekle govorio istinu o našem fudbalu. :)
Limeni
Cela fudbalska Evropa bruji o transferu Maksimovića u Napoli a iz Zvezde niko se ne javlja.To je još jedan dokaz da nemaju njuh o kapacitetu i mogućnostima igrača,da ga maksimalno iskoriste i afirmišu i na kraju da naprave dobar transfer.Zamislite da su napravili ugovor sa klauzulom samo 20% od buduće prodaje kolike bi to pare bile.Praktično su ga oterali iz Zvezde kao veliki stručnjaci.Koliko sutra Mamić im uzima Babunskog i jednoga dana prodaće ga za vasionsku cifru. "Mag" Terza potonuo,ne sme da se pojavi,a samo do pre mesec dana njegovih slika i intervjua pune novine.
Aca
Zvezda je svojevremeno kupila Maksimovića od Slobode za 300.000 evra, a zbog hronične besparice je posle samo godinu dana prodala 51% njegovog ugovora Zahavju za milion evra (preko Apolona kao posrednika). Zahavi ga je potom pozajmio Torinu za pola miliona evra, a ubrzo ga je Torino i zvanično otkupio za dodatnih 2,5 miliona evra, tako da je za njega dobijeno ukupno 3 miliona evra, što su podelili Zvezda i Zahavi. Kad se sve sumira, Zvezda je od prodaje Maksimovića dobila ukupno nešto manje od 2,5 miliona evra ili 6 puta više od uloženog, dok je Zahavi za samo godinu dana na uloženih milion evra, ostvario preko pola miliona evra čistog profita. Torino ga je afirmisao kao fudbalera i na njemu zaradio 29 miliona evra, što je skoro 10 puta više od uloženog. Pošto Napoli plaća 25,5 miliona evra u kešu za njega, nešto manje od 1,3 miliona evra će podeliti klubovi u kojima je stasavao. Zvezdi će od toga pripasti oko 190.000 evra, dok će Slobodi pripasti skoro 800.000 evra...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.