Почетна / Фудбал / Велика петорка

Победа Светаца, повреда Ибрахимовића, Брандао сломио нос Моти у тунелу (ВИДЕО)

Срећа и туга стигла је навијаче шампионског Пари сен Жермена на првом мечу у сезони на Парку принчева.
ФОТО: АП

Укњижена је прва победа у походу на одбрану две узастопне титуле, званично је дебитовао најскупље појачање Давид Луиз, али забринутост је изазвала повреде на старту меча најбољег играча и стрелца француског фудбала, Златана Ибрахимовића, пошто је незгодно пао на кук.

Капитен Шведске је на кратко покушао да се врати у игру, али је у 14. минуту морао да одустане. Тако смо још једном видели на терену у дресу Светаца Езекијела Лавеција, иако је одлазак Аргентинца из клуба „био виђен”.

Ипак, и без Ибре, Кавани, Пасторе и другови су стигли до сва три бода у дуелу са незгодним Корзиканцима из Бастије, а то је био мелем на рану после мршавог ремија на отварању првенствене сезоне са Ремсом (2:2).

Тренер домаћих Лоран Блан је кренуо без домаћих репрезентативаца уморних од Мондијала, Матуидија и Кабаја, а Бразилац Лукас је постигао шести гол од кад је стигао из Сао Паула пре две године, после сјајне асистенције десног бека Ван дер Вила.

Почетком другог дела Верати је као руком пронашао Каванија у шеснаестерцу гостију, а Уругвајац је мајсторски, у паду, послао лопту у мрежу за сигурно вођство.

После утакмице у тунелу нападач Бастије је извео несмотрен потез. Пришао је Тијагу Моти и из све снаге га ударио и сломио му нос. Настала је гужва, али се после неколико тренутака све смирили.

Верујемо да ће ПСЖ тражити најоштрију казну.

Семафор другог кола Лиге 1:

ПСЖ – Бастија 2:0 (Лукаш 26, Кавани 57)

Ленс – Генгам 0:1 (Дунијама 90+1)

Лоријен – Ница 0:0

Мец – Нант 1:1 (Нгабакото (пенал) 12 – Верето 3)

Рен – Евијан 6:2 (Тоивонен 7, 56, Мексер 40, 43, НТеп 76, 86 - Вас 35, 82)

Тулуз – Лион 2:1 (Кошчелни 45+1, Ремзи 90+1 – Хангеланд 35)

Недеља:

17,00: Марсеј – Монпеље

17,00: Сент Етјен – Ремс

21,00: Бордо – Монако

Петак:

Каен – Лил 0:1 (Ориги 69. једанаестерац)

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.