Почетна / Фудбал / Велика петорка

Челзи граби ка титулу, нови кикс Ливерпула, покер Лукакуа и минималац Тотенхема

Плавци су славили против Тобџија, које због суспензије није водио менаџер Арсен Венгер, па су све ближе освајању шесте титуле у историји
ФОТО: Ројтерс

Лидер Челзи је у дербију кола савладао Арсенал 3:1 и повећао предност на двоцифрену цифру пред другопласираним Тотенхемом, такође градским ривалом.

Ипак, остаје дилема да ли је све било баш по правилима, јер је приликом постизања првог гола Маркос Алонсо у скоку лактом ударио Белерина, који је због потреса мозга одмах напустио терен.

 

Заменио га је Габријел, који је недуго потом имао сјајну прилику да изједначи, али је његов неометан шут главом са пет метара одбранио Куртоа.

У 53. минуту предност је дуплирао Азар. Као у квизу Сам против свих, упутио се са пола терена ка голу, извозао чак шест ривала и послао лопту у мрежу са десетак метара.

Крах је уследио у 85. када је бивши голман Челзија, а сада Арсенала, Петер Чех лоше испуцао лопту, на ногу Фабрегасу, бившем капитену Арсенала, најмлађем у историји, а он само минут пошто је ушао на терен као замена за Азара послао је у празну мрежу.

На центаршут Монреала у надокнади времена Жиру је само ублажио пораз.

У дербију зачеља Сандерленд је на гостовању декласирао Кристал Палас са 4:0.

Сва четири гола Црне мачке су постигле у првих 45. минута, после чега је било евидентно да за домаће повратка нема.

Изненађење кола приредили су фудбалери Хала, који су на свом терену нанели тежак пораз Ливерпулу.  Тигрови су упркос томе што се боре за опстанак смогли снаге и матирали Ливерпул, који се до пре неколико кола налазио у активној трци за титулу.

Мрежу Мињолеа најпре је у 44. минуту затресао Ндија, да би Нијасе у 84. поставио коначних 2:0. Био је ово пети везани меч за Црвене у ком нису стигли до победе у националном првенству.

Праву голеаду на Гудисон парку приредили су Евертон и Борнмут (6:3), а нападач Карамела Ромелу Лукаку успео је да постигне чак четири гола.

Променљиву игру Саутемптона искористио је Вест Хем. Чекићари су од 11. минута губили са 0:1, али су веома брзо успели да преокрену резултат и у Лондон однесу сва три бода.

Вотфорд је на свом терену савладао Барнли са 2:1, док је минималним резулатом пред домаћом публиком ВБА тријумфовао над Стоуком.

Тотенхем се друге позиције на табели докопао победом извојеваном са беле тачке. Минималним резултатом Певци су на Вајт Харт Лејну савладали Мидлзборо, а једини погодак за екипу из Лондона постигао је најбољи стрелац тима, Хари Кејн.

Семафор 24. кола Премијер лиге:

Субота:

Челзи – Арсенал 3:1 (Алонсо 13, Aзар 53, Фабрегас 85 - Жиру 90+1)

Кристал Палас – Сандерленд 0:4 (Коне 10, Ндонг 43, Дефо 45+1, 45+3)

Евертон – Борнмут 6:3 (Лукаку 1, 29, 83, 85, Мекарти 24, Баркли 90+4 - Кинг 59, 70, Артер 90)

Хал – Ливерпул 2:0 (Ндиај 44, Нијасе 84)

Саутемптон – Вест Хем 1:3 (Габиадини 12 - Керол 14, Обианг 45, Нобл 52)

Вотфорд – Барнли 2:1 (Дини 10, Нианг 45+2 - Барнс 78. једанаестерац)

ВБА – Стоук 1:0 (Морисон 6)

Тотенхем – Мидлзбро 1:0 (Кејн 58. једанаестерац)

Недеља:

14.30: Манчестер Сити – Свонси

17.00: Лестер – Манчестер Јунајтед

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.