Почетна / Фудбал / Велика петорка

Игњовски славио, Леверкузен срушио Борусију у Дортмунду, преокрет Хановера, сјајан меч у Берлину

Изузетно занимљиви мечеви првог кола Бундеслиге, сјајне акције, одлични потези, прелепи голови...
ФОТО: АП

Франкфурт је на свом терену савладао Фрајбург са 1:0. Једини гол на мечу постигао је Швајцарац Харис Сеферовић у 15. минуту. Он се сјајно снашао у казненом простору гостију и левом ногом маестрално је лопту сместио у мрежу Фрајбурга.

За победнички тим цео меч одиграо је и наш Александар Игњовски. Он је у 75. минуту добио жути картон због оштрог старта. Код гостију Стефан Митровић је цео меч преседео на клупи.

 

Хановер је после великог преокрета дошао до прве победе у новој сезони. Домаћи тим био је бољи од Шалкеа.

Хунтелар и другови су први дошли до вођства. У 47. минуту Чубо-Мотинг је био несебичан у полуконтри и холандски нападач је лагано сместио лопту у мрежу.

Но, 20 минута касније домаћи тим је преко Приба поравнао резултат. Сјајни Битенкурт је пробио по десној страни, одлично центрирао, а Приб се добро снашао и погодио за 1:1.

Коначних 2:1 поставио је Хоселу три минута касније. Сјајна акција домаћих, пас Приба и фантастичан шут Шпанца са 17, 18 метара у малу мрежу.

 

Хофанхајм је рутински савладао Аугзбург са 2:0. Домаћи су меч решили за два минута. Прво је у 33. минуту Мађар Салаи искористио грешку одбране гостију, да би после 120 секунди Норвежанин Ељоноуси поставио коначних 2:0. За поражени тим играо је и наш Никола Ђурђић. Он је у игру ушао у 71. минуту уместо Алтинтопа.

 

Одличан меч одигран је у Берлину. На крају реми Херте и Вердера (2:2). Домаћи тим је имао два гола предности, али није успео да сачува предност.

У 16. минуту Шибер је главом матирао голмана гостију Волфа после одличног центаршута Беренса. Исти играч је дуплирао предност Херте у 47. минуту.

Шест минута касније Вердер је смањио предност домаћих преко Лукимие Мулонготија. Он је главом погодио после одличног центаршута Јунузовића. Коначних 2:2 поставио је Аргентинац Ди Санто после добре акције у 55. минуту.

 
 
У последњем мечу данашњег кола Леверузен је савладао Борусију као гост са 2:0. Гости су повели у деветој секунди преко Беларабија (најбржи гол у историји Бундеслиге), да би коначних 2:0 поставио Кислинг у 95. минуту.
 
До 75. миута за домаћи тим играо је Милош Јојић, док је Невен Суботић био на клупи.
 

СЕМАФОР ПРВОГ КОЛА БУНДЕСЛИГЕ:

Субота:

Франкфурт – Фрајбург 1:0 (Шеферовић 15)

Хановер – Шалке 2:1 (Приб 67, Хоселу 70 – Хутелар 47)

Херта – Бремен 2:2 (Шибер 16, 47 – Лукимиа Мулонготи 53, Ди Санто 55)

Хофенхајм – Аугзбург 2:0 (Салаи 33, Ељоноуси 35)

Келн – Хамбург 0:0

Дортмунд – Леверкузен 0:2 (Белараби 1, Кислинг 90+5)

Петак:

Бајерн – Волфзбург 2:1 (Милер 37, Робен 47 – Олић 51)

Недеља:

15:30 Падерборн – Мајнц

17:30 Менхенгладбах – Штутгарт

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.