Почетна / Фудбал / Велика петорка

Навијачи писали икони градског ривала: Заслужио си да ти стиснемо руку, као противнику који напушта терен као наш „најбољи непријатељ"

Навијачи римског Лација се опростили од дугогодишњег капитена Роме Франческа Тотија
ФОТО: Ројтерс

Меч Лацио - Интер (1:3). Стадион Олимпико у Риму. Иридићибили (Несаломиви), навијачи Лација, истакли су трансарент упућен капитену Роме - Непријатељи заувек. Поздрављамо Франческа Тотија.

А, онда је уследио проглас:

- Био је 6. март 1994. кад смо се први пут срели. Ушао си уместо Ђованија Пјакентинија и изнудио пенал који је Ђузепе Ђанини промашио. Био си тако млад, а знао си како да представљаш историју свог клуба, на фантастичан начин. Историју пенала и пропуштених шанси. Од тог тренутка, рушио си рекорд за рекордом, стадиони у Италији су ти отпоздрављали, а ти си мислио о мајицама и рекламама Сан Рема (Тотијеве провокације Лацијалима).

За то време Лацио је освојио Скудето, Куп победника купова, Суперкуп Европе, четири Купа Италије и три Суперкупа Италије. Колико трофеја си могао да освојиш да си играо за Реал Мадрид никад нећемо сазнати. Ти си једини шампион ког нису могли да купе.

Без тебе су морали да се задовоље са четири пехара Светског клупског првенства, пет Лига шампиона, три Суперкупа Европе, седам титула у Шпанији, три Купа краља и шест Суперкупова. Не много за играча таквог талента као што си ти.

У сваком случају, а поготово у ово време, постигао си циљ који заслужује поштовање. Поштовање које ниси добио ни од свог клуба, ни од својих навијача. Због тога нам је, ово кажемо искрено, жао. Ми никад не бисмо дозволили да нашег играча неко третира као што третирају тебе. Никад не бисмо ћутке посматрали да ти раде ово што ти раде.

Нико те не брани сад, па не можемо ни ми. Нећемо те мрзети без обзира на шале које си збијао на наш рачун. Било, прошло. У Риму смо, знамо како ствари овде функционишу.

У сваком случају, заслужио си да ти стиснемо руку, као противнику који, после свих ових година, напушта терен, као наш „најбољи непријатељ".

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nebesko plavi
Svaka čast navijačima lacija,dali su domaći zadatak kako na kraju treba ispoštovati protivnika,a Toti je legenda za ono na terenu,a Bog zato što je ostao veran Romi i odbio mnogo miliona i mnogo trofeja. Takav igrač i čovek se radja jednom u sto godina.
Bravo!!!
Navijam za Lacio....naravno!
Emotivno sroceno
Rasplakao sam se...
RRR
Odavno nisam ovako nesto procitao . Svaka cast.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.