Почетна / Фудбал / Велика петорка

Кристал Палас хоће Славишу Јокановића за менаџера

Премијерлигаш за кога игра Лука Миливојевић на врх листе жеља за новог менаџера ставио српског стручњака
ФОТО: Ројтерс

Славиша Јокановић је два пута био на прагу Премијер лиге, али није стигао у енглеско елитно друштво. Можда ће по народној „трећа бити срећа“, па ће пречицом у највиши ранг.

Пошто је Крис Колеман, селектор Велса, одбио понуду Кристал Паласа да на клупи замени Сема Алардајса, лондонски клуб ће посао менаџера понудити Славиши Јокановићу, објавили су енглески медији.

Од жеље до ангажовања српског стручњака Кристал Палас раздваја уговор који је Јокановић недавно продужио са Фуламом до лета 2019. Трајање уговора није толико важна ставка колико клаузула како може бити раскинут. За Кристал палас то је цена од три милиона евра обештећења Фуламу ако Јокановић овог лета напусти „Крејвен котиџ“.

Орлови из Лондона покушавају да Јокановића на сеобу убеде са три милиона фунти годишње плате, уз бонусе за одређен пласман и резултате у куповима.

Јокановић је по завршетку Чемпионшипа добио неколико понуда за промену клуба, међутим, све их је одбио јер не жели да се сели из Лондона. То је велика шанса Кристал паласа, чији је „Селхарст парк“ од Фуламовог „Крејвен котиџа“ удаљен само 13 километара, јер Јокановић не би морао да мења адресу становања.

Јокановић би преласком у Кристал палас постао први српски тренер у Премијер лиги. Такву шансу је двапут пропустио.

Пре две године увео је Вотфорд из Чемпионшипа у Премијер лигу, међутим, није добио задовољавајући нови уговор и напустио је Стршљенове. После кратке епизоде у Макабију из Тел Авива, у јесен 2015. је сео на клупу Фулама и тим који је затекао у борби за опстанак ове сезоне довео до полуфинала доигравања за пласмасн у Премијер лигу.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Andiamo Raggazzi
Кад мало боље размислим, добро би легао @Jokanovic Кристал Паласу, и имају неке какве такве навијаче, има ту атмосфере, има већ искуство у Енглеској, ако је био добар у Чемпионшипу, која делује као тежа лига од Премијер Лиге, јер самим тим и више утакмица, као и већи замор, и више напрезања око тактике, док јесте Премијер Лига јача, али нема толико напора у лиги, доведеш океј играче, и направиш тактику, и ваљаш причу, а доле у Чемпионшипу, имаш триста утакмица и још без обзира на колико год имао ти играча, не могу они да играју тако често утакмице у недељи, и они су од крви и меса.
straja
Ako nece Jovanovic nek uzmu Slavisu Kokezu.....bilo bi korisno po srpski fudbal!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.