Почетна / Фудбал / Велика петорка

Кристијано Роналдо поново изабран за најбољег играча света!

Играч Реал Мадрида и репрезентације Португалије, Кристијано Роналдо, изабран је за најбољег играча света у избору Светске фудбалске федерације (ФИФА).
ФОТО: БЕТА/АП

Захвалио бих Реал Мадриду на подршци свих ових година. Ово је велики тренутак за мене – рекао је Роналдо на свечаној церемонији у Лондону.

Роналдо је ове године одбранио трофеј у Лиги шампиона са својим клубом, док је са националним тимом постао шампион Европе.

Он је другу годину заредом изабран за најбољег.

Поред Роналда, у најбољем тиму света у избору ФИФА су још Нејмар, Лионел Меси, Лука Модрић, Тони Крос, Андрес Инијеста, Дани Алвес, Леонардо Бонући, Серхио Рамос, Марсело и Ђанлуиђи Буфон.

Капитен Јувентуса и репрезентације Италије, Ђанлуиђи Буфон, најбољи је голман.

То што сам најбољи голман ипак није било довољно да постанемо шампиони Европе. Надам се да ћу ове сезоне играти боље, како за Јувентус, тако и за репрезентацију – рекао је Буфон.

Зинедин Зидан из Реал Мадрида је проглашен за најбољег тренера. Он је водећи шпански клуб постао први који је одбранио трофеј у Лиги шампиона.

Желео бих да захвалим свим играчима Реал Мадрида који су ово омогућили – рекао је Зидан.

Он је победио у конкуренцији Антонија Контеа и Масимилијана Алегрија.

Француски фудбалер Оливије Жиру добио је награду „Пушкаш” за најлепши гол, који је постигао против Кристал Паласа у Премијер лиги.

Награда за најбоље навијаче припала је Селтику, исти дан када је шкотски клуб кажњен због понашања својих присталица у Лиги шампиона.

Селтик је кажњен са 10.000 евра пошто је један навијач тог клуба ушао на терен и покушао да шутне противничког фудбалера Килијана Мбапеа на утакмици против Пари Сен Жермена.

То је била 12. казна коју је због понашања навијача УЕФА изрекла Селтику у последњих шест година.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jedan!
Istinski sampion, sta je sve u zivotu prosao i dokle je stigao! Nestvaran uspeh! Bravo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.