Почетна / Фудбал / Велика петорка

Ориђи одвео Лил на чело табеле, Бордо опет посрнуо (ВИДЕО)

Лил на домаћем терену у првом недељном мечу петом кола поразио Нант са 2:0 и, бар на један дан, дошао на чело табеле

Лил је одиграо одличан меч против Нанта, забележио је трећу победу у пет кола француског шампионата (уз два ремија), па је сада на челу табеле, бар до завршетка ове рунде.

Домаће је до вођства довео играч који је сјајно играо не претходном Мондијалу, Белгијанац Дивок Ориђи у 47. минуту. Коначан резултат поставио је само три минута касније Лопез, а Ориђи је овога пута био у улози асистента.

Бордо је фантастично почео сезону Лиги један, везао три тријумфа на страту, али онда почео да посрће. После ремија са Бастијом, попражен је на гостовању Генгаму.

Домаћин је, са друге стране, прекинуо низ од два узастопна пораза и славио са 2:1.

Генгам је до победе стигао за осам минута, преко Мустафе Дијала у 26 и Кристофа Мандана у 34. минуту, који је био прецизан са беле тачке.

Бордо је у финишу стегао обруч око гола домаћег тима, али је успео само да смањи резултат. Прелеп гол из полуволеја постигао је Шеик Дијабате у 83. минуту.

Семафор петог кола Лиге 1:
Лил – Нант 2:0 (Ориђи 47, Лопез 50)
Генган – Бордо 2:1 (Дијало 26, Мандан 34 - Дијабате 83)
Евијан – Марсељ 1:3 (Н'Сикулу - Жињак 1, Имбула 44, Таувин 63)
Субота:
Рен – ПСЖ 1:1 (Н'Теп 55 – Камара 43)
Бастија – Ленс 1:1 (Жиле 54 – Шаварија 40)
Монпеље – Лоријен 1:0 (Коне 44. аутогол)
Ница – Мец 1:0 (Босети 90+4)
Ремс – Тулуз 2:0 (Н`Гог 13, Куртет 86)
Сент Етјен – Каен 1:0 (Пјер 74. аутогол)
Петак:
Лион – Монако 2:1 (Фекир 30, Толисо 73 – Окампос 39)

 

 

 

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.